En god tomattærte er ikke at kimse af!
Til fryseren lavede jeg for nogle dage siden dette eksemplar af en tomattærte med 3 slags friskhøstede sommerløg som akkompagnement til den røde spise. Tomat er i sig selv en virkelig multi-purpose grøntsag fra natskyggefamilien, og den egner sig jo bare til nærmest ALT når den er i sæson. Som snack, suppe, sovs, som syltet, som pålæg, alibigrønt/pynt, fyld i diverse salater, burgere og sandwich og nårh ja – man kan sikkert også spise den til dessert, men så gal i hovedet er jeg altså heller ikke!
Nå, men tomater rocks. Så i dag skulle den i en tærte, og ja – jeg HAR købt tærtedejen færdig. Nogen ting må jeg ærligt indrømme jeg ikke har mana-barer nok til at gå igang med på en hverdag…
Indrømmet. Tomaterne mangler på nedenstående billede. Til gengæld fungerer de 3 forskellige slags løg (hvide bundtløg, røde bundtløg og forårsløg) som “base-layer” til resten. Man kan også sige, at de lægger en god bund. So to speak. Pun intended.
En-to-tomat: Så blev de friske tomater kylet i formen, mens tærtehuden var ved at krølle sammen i misundelse (eller måske var den bare ved at blive håndvarm. Cannot say for sure).
I kom tomaterne – i et fint mønster. Herefter smed jeg en blanding af 4-5 æg og 200 ml. sojabaseret madfløde på, tilsat salt og peber samt en teskefuld revet muskatnød. Og ja, den rigtige nød, ikke det der hovedløse pulver, som er ækvivalent til “parmesan”-pulver i køledisken. Nixen – find dit rivejern frem og få det i brug. Til tomattærte – og gud ved hvad ellers – hører der altså FRISKREVET muskatnød til!
Efter 45 minutter ved 200 grader, så kalorius sådan her ud:
…Efter 15 minutter var los tomattærte fuldstændig punkteret. Men før luften gik ud af den, var den ganske imponerende… Frisk fra ovn (og fad) 😛
Se i øvrigt også min porretærte Extraordinaire her.