Tuesday, February 27, 2024

AFTEN, Okse, Scoremad, Sommer, Spisesteder

Besøg på Strandmøllekroen

Restaurant Strandmøllekroen: Når du bare gerne vil spise god mad ved vandet

I forbindelse med Hr. HomeMade’s fødselsdag i juni, prøvede vi et sted, som jeg ikke kendte, men kunne læse mig frem til var fantastisk lækkert, nemlig Strandmøllekroen. Efter lidt intern rådslagning besluttede vi at opsøge stedet til aften, hvor vi straks fangede et bord under træernes skygge og med kig til vandet. Ja, faktisk nærmest direkte ud til stranden (bare uden at få ondt bagi fra stenene under tæppet).

Undskyld – hvad mere vil du have, når du sidder og spiser?

Andre havde dog besluttet sig for at gøre øvelsen med ballemassage på stenene, og det tilføjede faktisk et superhyggeligt og casual islæt til stedet, man ved første øjekast kunne tro var lavet på champagne, østers og penge. Men når man så menuen, var det langt fra tilfældet. I dagens anledning valgte vi at gå med tilbuddet på 2 retter og lade maven bestemme, om der var plads til dessert.

2 retter til 398 – let og lækkert til en sommeraften

Den første ret var en tapas sammensætning, hvor maden kom i små skåle. Der var lidt godt fra havet, og selvom jeg ikke kunne tåle mælkeprodukterne i den ene skål, fik vi overtalt kokken til at prøve at flexe sine muskler lidt. I betragtning af, at der på denne torsdag også var et kæmpe selskab på mere end 100 kroner i kroens selskabslokaler, var jeg ret imponade over den imødekommenhed de viste min allergi for ko-produkter.
I den bagerste tallerken var der lidt kold, flaky kogt laks, garneret med jordbær og ærteskud, og jeg må indrømme, at den kombo havde jeg ikke prøvet før. En stor fejl! Det var pivfrækt og lækkert!

Rejer med asparges og urter, kogt laks, urter og grønne asparges. I baggrunden ses en rørt tartar til gemalus.

Som det ses ovenfor, var der rejer med årstidens grønt, her de hvide asparges. Superlækkert, let og enkelt og med små mayonaise-klatter til. Mums, det var en himmerigsmundfuld.

Alkoholfri vin, topservice og god smag

Vores tjener var umådelig ked af, at han i forbindelse med vores besøg ikke kunne tilbyde os en kælderkold, alkoholfri rosé i glas til de første retter. Men som en god tjener gør, fik vi muligheden for selv at bestemme: Vi kunne få en lidt lunken udgave og en køler med isterninger (som vi bagefter brugte til vandet) – eller vi kunne vælge noget andet fra kortet istedet. Vi valgte det første, og SÅ dårligt smager det altså heller ikke med en isterning i roséen! Det kan du roligt gøre. De lyserøde dråber var sprøde og lækre og forfriskende, og man kunne næsten ikke smage fraværet af alkoholen.

Dinner with a View: Sommer, sol og Øresund på Strandmøllekroen

Rosé, Rejer og asparges med udsigt til Øresund og halløj…

Efter forretter blev det tiden til ret nummer to. Her skulle vi sætte tænderne i et stykke langtidsbraisseret okse fra Urugay. Det gjorde jeg gerne, og køkkenets service var igen i top: Da sovsen indeholdt smør, var de flinke og leverede den “on the side” istedet for ovenpå. Da vi begge bestilte de samme retter, kunne de jo også lidt nemmere lægge alting i samme kasserolle, men det var en fin gestus. Jeg følte mig som mælkeallergiker både set og hørt, og imødekommet!

Udsigt og velbraiseret ko. Velbekomme!

Tilføj 20 grader og juni måned. Fandme god stil for 400 kroner!

Smuk natur møder topgod service og Øresund

Jeg kan godt forstå dem, som besøger stedet her og bliver ved med at komme tilbage.

Her er så smukt, både udsigten fra restauranten og udsigten ud over vandet.

Efter maden besluttede vi at nyde den der “ballemassage” som andre også synes var vidunderlig nede på stranden, næsten nede ved vandet. Vi smed picnictæppet i vandet og parkerede fusserne direkte ned i Øresund.

Det var nærmest helt balsamisk efter en ultra varm sommerdag… Og I må ikke snyde jer selv for den slags, skulle I lægge vejen forbi stedet. Det er den perfekte sommeraften-restaurant og jeg kan sagtens se mig selv dukke op på et andet tidspunkt i anden sammenhæng. God mad, god service og god udsigt hænger ikke på træerne. (Kun myggene, som også forsøger at spise dig, hvis du kommer i juni)…

Udsigt til Strandmøllekroen fra strandkanten. Den ligger NÆRMEST nede på selve stranden…

Jeg vil lade vidoen tale for sig selv… Det var smukt og ren idyl. Det syntes fritidsfiskerne sikkert også… Men lyden af vandet kan holde langt ind i vinterens kulde og mørke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.