Tuesday, June 25, 2024

Tærte, VEGAN

Tomattærte med forårsløg og rødløg

En god tomattærte er ikke at kimse af!

Til fryseren lavede jeg for nogle dage siden dette eksemplar af en tomattærte med 3 slags friskhøstede sommerløg som akkompagnement til den røde spise. Tomat er i sig selv en virkelig multi-purpose grøntsag fra natskyggefamilien, og den egner sig jo bare til nærmest ALT når den er i sæson. Som snack, suppe, sovs, som syltet, som pålæg, alibigrønt/pynt, fyld i diverse salater, burgere og sandwich og nårh ja – man kan sikkert også spise den til dessert, men så gal i hovedet er jeg altså heller ikke!
Nå, men tomater rocks. Så i dag skulle den i en tærte, og ja – jeg HAR købt tærtedejen færdig. Nogen ting må jeg ærligt indrømme jeg ikke har mana-barer nok til at gå igang med på en hverdag…
Indrømmet. Tomaterne mangler på nedenstående billede. Til gengæld fungerer de 3 forskellige slags løg (hvide bundtløg, røde bundtløg og forårsløg) som “base-layer” til resten. Man kan også sige, at de lægger en god bund. So to speak. Pun intended.

En-to-tomat: Så blev de friske tomater kylet i formen, mens tærtehuden var ved at krølle sammen i misundelse (eller måske var den bare ved at blive håndvarm. Cannot say for sure).

I kom tomaterne – i et fint mønster. Herefter smed jeg en blanding af 4-5 æg og 200 ml. sojabaseret madfløde på, tilsat salt og peber samt en teskefuld revet muskatnød. Og ja, den rigtige nød, ikke det der hovedløse pulver, som er ækvivalent til “parmesan”-pulver i køledisken. Nixen – find dit rivejern frem og få det i brug. Til tomattærte – og gud ved hvad ellers – hører der altså FRISKREVET muskatnød til!

Efter 45 minutter ved 200 grader, så kalorius sådan her ud:

…Efter 15 minutter var los tomattærte fuldstændig punkteret. Men før luften gik ud af den, var den ganske imponerende… Frisk fra ovn (og fad) 😛

Se i øvrigt også min porretærte Extraordinaire her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.