Monday, May 20, 2024

Desserter, Kage, Mælkefri dessert, Uncategorized

Flødebolletrifli: en børnevenlig og træfsikker dessertfavorit

Flødebolletrifli med blåbær og hindbær i skål

Flødebolletrifli … what is this caqkery?!

Som storesøster sad jeg med min lillesøster og så “Sander & Hønen”, der i et perverst fødselsdagsorgie af barnlig fjolleri og glæde, fremstillede en kage, der må have været toppen af alle daværende børns våde kagedrøm: I en lagkage satte han 2 lag et oppulent orgie af flødeboller, toppede med jordbærsyltetøj – og gentog hele molevitten 2-3 gange!

Som barn var jeg mere end almindelig glad for lagkage (flødeskum kagecreme, makroner, you name it… Det var ren kagemagi for smagsløggene, når man kun fik det til sine fødselsdage!).
Da jeg en sensommerdag i år spottede en instagrammer, der havde tænkt sig at lave flødebollekage som dessert, kunne jeg ikke dy mig og måtte gøre hende kunsten efter. Det blev til min egen version af Mother of All Kinds of Awesome-kagen, der i daglig tale adlyder det mundrette navn “FLØDEBOLLETRIFLI”.

Trifli: desserten fra 80’erne vi elsker at hade…

Trifli er – som vi kender den – traditionelt set en 80’er-basker, som ikke rigtigt fik et comeback, ligesom Hawaii-koteletter og lørdagskylling i alubakke er forblevet tilbage det hedengangne årti.
Men det er egentlig synd. For trifli kan – med sin opbygning af frugt, knas, blødt skum og pynt på toppen – faktisk give en fløde-dessert den syre og lethed man har brug for i en fed sag med flødeskum eller creme.

Tilsæt her en generøs mængde chokolade, makroner, sprut og kagecreme, og en ny klassiker er født: Nemlig Hottie Von Dotties flødebollelagkage iklædt gakkede gangarter og i en mælkefri dessertversion, afhængig af kagecremen og chokoladens indhold.

Efter første prøvesmagning, er flødebolletriflien også kendt som værket

“OMG, I am having a relationship with my cake….”

1-3-5 – så er der flødebolletrifli!

Det er såre nemt at bakse sådan en flødebollekagesag sammen.

Til en 20 x 20 cm form og TO lag, skal der cirka bruges:

  • 1 brev kagecreme + mælk (jeg brugte Alpro oat med 3,5% fedt)
  • 250 gram mørk chokolade, groft hakket
  • 1 pose makroner (250g)
  • 6-9 flødeboller
    (Flødebollerne skal dække makron-fyldet)
  • Bær eller anden frugt til pynt

Makroner og hakket chokolade i en skål med flødeboller og likør 43 på bordet

Man starter med hakket chokolade – smag, mærke, præferencer og kakaoprocent er helt op til dig, og hvor fansipants du er. Her brugte jeg blot Brugsens billige, mens makronerne enten kan hjemmelaves eller købes. Hvilken udgave tror du jeg valgte?
Right. Jeg har nemlig andet at bruge tiden på, end at lave sukker-marengs i ovnen på en weekend 😉

Knuste makroner og hakket chokolade, med knuste flødeboller ovenpå.

Nå, på med svinene, so to speak. Alliér dig gerne med et barn eller en, der trænger til at smadre flødeboller – hvad du nu foretrækker. Det kan måske godt blive lidt af et svineri i længden, så træf det kloge valg, og test sagerne ud før du onboarder anden hjælp, især hvis hjælpen er under den kriminelle lavalder …

Fad med knuste flødeboller og makroner samt mørk chokolade og kagecreme i skål ved siden af til flødebolletrifli.

Så skal der kagecreme på, og det er et job for en pro, for flødebollerne har en tendens til at hænge fast på værktøjet, så her må du væbne dig med tålmodighed. Alternativt en, der gerne vil slikke dejskraberen ren bagefter. Igen – et barn eller en barnlig sjæl er at foretrække. Vi skulle jo nødig lade de gode sager gå til spilde 😉

Flødebolletrifli igang med at blive lavet, to lag med kagecreme, knuste makroner og hakket chokolade

Ja, køn er den sgu ikke da! Hvad havde du regnet med?
Til gengæld lover jeg dig, at smagen er lige i skabet. Især hvis du har insisteret på selv at lave både makronerne, kagecremen og dyrket bærrene i biodynamisk fashion, din kagehipster!

Færdig flødebolletrifli med friske hindbær og blåbær som pynt

…og så er kalorius egentlig klar til en time i køleskabet, så det hele kan sætte sig.
Lidt ligesom DAX-voksen i håret, yes?!

Pimp din trifli med kaffe, sprut eller glimmerdrys for ekstra gong-gong…

Denne her kage er egentlig tænkt som en dessert. Derfor skal du ikke lave den alt for mange timer i forvejen. Til gengæld kan du nemt forberede ingredienserne og den er simpel, nem og lige til at smide på bordet. Den er med andre ord perfekt som indslag ved børnefødselsdag i stedet for lagkage, til hurtig dessert før gæsterne kommer – og som sjovt indslag ved diverse fester. Folk vil spørge “Hvad fa… er det der?!” – men du skal bare se på dem med et huldsageligt smil uden at afsløre din nye kreasjong. Jeg lover dig, at børnene bliver dine fans for evigt, og i tillæg vil plage forældrene om at lave samme indslag, når de skal holde fødselsdag…

Du skal dog også regne med at have en vis portion sukkertrang for at indtage den. Det er til gengæld ikke svært, har du rester så allier dig med et barn eller to. Hvis resterne ikke skal gå til børnene, tilføjer du bare lidt voksen-bling i form af espressopulver eller sprut til makronerne. #GratisTip

Kom ikke og sig at jeg ikke forstår at gøre dig populær. Du bliver HAMRENDE populær. Mon ikke også de voksne vil trække på smilebåndene, når de får din version med sprut, kaffe eller andet godt? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.