Tuesday, June 25, 2024

Salat, VEGAN

Rødbedesalat med brombær og ærteskud

Denne salat er en af de mere vovede af slagsen.
Da jeg forleden var til Torvedag på Ingerslevs Boulevard, kom jeg hjem med en bakke meget saftige brombær og et stort bundt nye rødbeder. Jep, rodfrugtsæsonen er gået ind, men de allernyeste og fineste rødbeder er alligevel klart at foretrække. Deres smag er ekstra sød og ikke helt så melet som de store grove om vinteren.

Så helt afgjort – det her må du prøve. Lige nu. Find nogle brombær, pluk løs – og find et sted at købe rødbeder. Kog dem, skær dem ud. Køb en stak små salatblade og læg dem derpå. Helt fænomænalt.

Disse rødbeder blev kogt møre i ca. 30 minutti. Kogevandet blev tilsat RIGELIGT eddike. Det vil sige – gerne en deciliter eller mere! Det giver en hurtig og effektiv klargøring, og det er sgu alligevel lidt skægt at få lov til at gnide skrællen af sådan en fætter. Det giver røde hænder og du skal nok ikke tage konfirmationskjolen på, men hvad skal du i øvrigt også med sådan en sag på en ganske almindelig lørdag i køkkenet… Medmindre du vil lave strategisk farvede pletter på den, fordi det skulle være moderne.
Your choice.

De kogte rødbeder blev skåret i små stykker og tilsat en dressing af lige dele dijonaise, akaciehonning og kirsebæreddike. Jeg burde egentlig have brugt almindelig æblecidereddike, da den har mere “bid” i smagen, og dette er godt for de lidt sødlige rødbeder, men nuvel. Nød og nøgen kvinde lærer ikke at spinde, for hun har allergi for peanuts. Så derfor brugte jeg lidt af Meyers kirsebæreddike, det var den sureste variant jeg kunne finde.

Salaten blev anrettet på nogle af disse blade (kålblade) fra min shopping spree:

Og toppet med dressing-indsmurte rødbeder, der havde fået en dusk hakket persille og Andrea-frø (solsikkeafkom) med i ordningen.

Da bærsæsonen var gået ind

…og jeg havde en bakke brombær til overs fra det store marmeladegilde, havde jeg en farligt hyr med ikke at “spilde” dem på ædedolke-mani. I stedet fik jeg en ide og smækkede dem på fadet med salaten, og jeg fik sgu ret. Det sød-syrlige brombærgen gik simpelthen perfekt til de søde rødbeder, der var kogt lige til Al Dente var tilfreds…

Rødbedesalat
Kom an, Bo Bedre! Kom an – og gå hjem og læg dig. Sgu.
I ren vegetarisk stil bestod maden den aften af salat, majskolbe (en kæmpekleppert af en dansker) og stegt torsk. Salaten til venstre er med ærteskud, tomater og forårsløg, toppet med yoghurt-dressing oprørt med almindelig grøn pesto. Den var perfekt til den sød-syrlige rødbedesalat.
Hva’be’har!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.