Tuesday, May 21, 2024

Grønt, Lakrids, Tærte

Porretærte extraordinaire

Porretærte.

Hadede I porretærte, da I var børn?
Jeg gjorde.
HADEDE det. Som pesten faktisk.
Da jeg blev teenager skete der noget mærkeligt – jeg fik smag for tærter – ligegyldigt hvilke.
Kroppen er fandme mærkelig nogen gange.

Idag stod den på jeg-bestemmer-menuen-mad og jeg ville have porretærte.

…Og i dagens anledning ville jeg faktisk lige tilsætte lidt… *hvisker*: Lakridspulver. For jeg tænker, at porrer og lakrids har lidt af det der sød-stærke i sig. Og så er lakrids bare godt. Men det ved vi jo godt.
Jeg fik helt ret.

Lidt porrer (1½ – 2 stk afhængig af størrelse), lidt lakridspulver, lidt hvidløg og jamaicapeber, ned i en gryde, *brase, stege* – over i tærtebunden, overhæld hele omgangen med ægge-(soja)fløde-blanding og ind i ovnen, hvor det passede sig selv en times tid.
Det er derfor jeg elsker tærter.
Og jamaicapeber.
Tærter passer nemlig sig selv. Jamaicapeber… jah…

Jamaicapeber går også under det danske navn “Allehånde” – det siger de ihvertfald på Vommen.dk.n er, som navnet antyder en blanding af mange krydderier, den er stærk peberagtig men også som muskat, nellike og kanel. Jamen… så blev jeg da så klog!
Og her har jeg gået og tænkt, at min lækre Princip!-peberblanding var noget af det mest fantastisk eksklusive. Og så var det bare allehånde! Doh!!!!
Nå, men det forhindrede ihvertfald ikke peberen fra at være helt igennem genial sammen med lakridspulveret, som jeg bare havde tilsat for en teskefuld penge af. Ikke noget vildt som fx et sirups-låg eller nowet… 😉

Det blev fantastisk lækkert må jeg sige – ikke sidste gang jeg parrer de to krydderier:

Højden faldt lidt, da den kom ud af ovnen – men den smagte ikke dårligere af det. Og så var der masser tilbage til madpakken, da Hr. Kæreste bestemt ikke deler min forkærlighed for flad-mad…. :p

Det var en god vegetarisk ret, som man snildt kan lave nemt – jeg havde snydt og købt en færdig tærtebund på køl, fordi kræfterne sgu ikke lige var til at lave det fra bunden. Fy, jeg ved det, men nogen gange er snyd jo godt – for så kan man nå mange andre ting i stedet. Og med en 37-timers arbejdsuge så er det et stort plus i min optik. Snyd er ikke altid snyd. Snyd kan være livskvalitetsforøgende, hvis du spørger mig. Men kun hvis man gør det med måde…

One thought on “Porretærte extraordinaire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.