Er det overhovedet muligt at lave fastelavnsboller med mælkefri kogt kagecreme til en besværlig mælkeallergiker???!
Ja… det er det faktisk.
Jeg var meget overrasket – tro mig.
Men det lykkedes ikke desto mindre ved at bruge noget sojamælk og følge opskriften i Amo’s Bagebog nr. 3!
Selve opskriften på Amo’s boller kan findes her – og opskriften på cremen kan findes her.
Bollerne fik en anelse for længe i ovnen, hvorfor det lettere solbrændte udtryk får dem til at ligne grovboller med æggeblommer oveni. – Temmelig langt fra det perfekte eksemplar på Amo’s egen side.
Jeg indrømmer også, at cremen ikke ligner en traditionel mælkecreme – men den smager udmærket, når den er blevet bagt – så godt at jeg vil påstå at man faktisk ikke kunne smage soja-bismagen.
Nuvel, du er sikkert ved at dø af nysgerrighed over, hvordan det gik for sig…
I en gryde varmede jeg 2 dl. sojamælk sammen med korn og skal af en vaniljestang.
Samtidig piskede jeg 2 æggeblommer, 25 gram sukker og 2 tsk. majsstivelse (Maizena) til de var lysegule og skummende. Den varme mælk blev hældt op i æggemassen under piskning og derefter hældt tilbage i gryden, hvor jeg rørte/piskede let i nogle minutter.
Pludselig begyndte det at blive stift!
Oh ve oh skræk! Men jeg skyndte mig at røre, røre og røre lidt mere – og så så det sådan ud:
Denne – ret faste – masse blev tilsat en bolle med hul i – således:
Jeg brugte økologiske æg – gad vide om det er derfor den er så gul?!
Samtidig med fastelavnsbollerne lavede jeg også almindelige boller, der blev vældig vellykkede – omend temmelig tunge, nu hvor der var både sukker og æg i. Men godt – DET smagte de ihvertfald.
Alle bollerne blev stegt i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 13-ish minutter – og tilbage er der vist kun at sige velbeko- hov! Nogen har sgu ædt halvdelen allerede!
…Men de var også rigtig lækre…. *mums*
Sejt! De ser nu også gode ud, mmmm…
Ja, øko-æg plejer at fine blommer – og kan du få dem fra en 'hjemmeproducent', så kan de være knaldorange!
Ja, de var virkelig gode! Overraskende nok – jeg var godt nok spændt på dem…
Tror også jeg engang fik orange blommer – det var dengang min mor købte fra bondemanden… Nu får jeg højst mørkegule økoæggeblommer 😉