Tuesday, June 25, 2024

Oplevelser

Skrot Valentines Day

You betcha!
Den dag er vist mest af alt skabt til at gøre kærestefolk uvenner – fremfor at få dem i et kærligt humør.
Det er heller ikke fair – medier, blomsterhandlere og chokoladefolk – samt diverse detailforretninger – har simpelthen skabt sådan et røre rundt om denne dag, at jeg næste år har vedtaget fuldstændig at cutte den fra min kalender. For hvem f… kan dog lige bestemme, at lige præcis DEN dato skal man være i kæreste-kærligt humør? Og hvis man ikke er det, så har vi allerede trouble in paradise….

Mine svigerforældre har faktisk bryllupsdag på Valentines Dag. Men den slags havde man ikke dengang de blev gift, så dengang var det bare “den dag de havde tid på rådhuset” – men jeg synes alligevel det er sødt. Men for restens vedkommende? Pfff!

Den famøse dag havde jeg sat mig for at lave en flot 3-retters middag til kæresten. Og havde gjort noget smart – nemlig bestilt varerne udefra hos nemlig.com.
For her startede første bøvlebøvs: Varerne var en halv time forsinket og ankom først halv syv.
De skulle have været der mellem 17 og 18 – og de har normalt altid været der tidligt, dvs. tættere på fx 17 end 18, når man bestilte.

Nå. Jeg gik så igang. Første ret var en salat med røget andebryst, som jeg også havde købt ingredienserne til på nemlig.com:

Salaten var til ære for kæresten, der ELSKER and.
Det gør jeg ikke. Ihvertfald ikke den røgede slags. Ydrk.
Men kan sagtens se, at andre kunne finde på at lide denne slags salat, der blev ledsaget af en dressing af appelsinsaft og æblecidereddike + s&p.

Hovedretten skulle jeg have lavet estragonsmør til – og havde givet 25 kroner … for sådan en lille pjusk af en krydderurt!:

Det kan måske være svært at se, den ikke fylder ret meget, men … der var måske 4 stilke estragon i. Og den var ikke ret høj. I forhold til det billede der findes på nemlig.com – så der burde man have gjort opmærksom på, at billede kan afvige fra den aktuelle vare, synes jeg – især til den pris.
Derfor droppede jeg estragonsmørret – også fordi vi begge var ret sultne.

Nå, næste indslag var bøffen – der var sej. Trods at Nemlig lover det er kødkvæg – det føltes nærmest som om der var kommet en gammel malkeko ind fra siden og havde taget dens plads. På det tidspunkt var jeg måske nok også temmelig muggen allerede – og da jeg stak gaflen i sådan en gummiagtig, halvsej lædersål, blev jeg endnu mere muggen. Og jeg tror faktisk ikke det var en særlig sjov middag for min kæreste heller – sådan en sur Hormonella (læs: møgkælling) af en kæreste er sgu ikke særlig fed at være sammen med. Havde det været mig, var jeg sgu også blevet sur på mig. Han blev ihvertfald.

Det hele blev så katastrofal en middag, at vi endte med en større uenighedsknude, der først blev løst aftenen efter, da vi bestilte pizza og så Knight&Day på tossekassen.
Så ved I hvad? Jeg er FÆRDIG med Valentines Dag. Og jeg er færdig med at lave 3-retters middage, når man slet ikke har lyst. Det bliver virkelig noget møg. Kan stærkt anbefale at parkere forventningerne på en øde parkeringsplads den dag – og helst så langt væk, at du ikke kan finde dem igen. Perfektionistaen skal også bare holde sig væk – kors, hvor kan man blive træt af hende sådan en dag!

Middagen spiste vi så sent, at jeg overhovedet ikke havde lyst til desserten, som var en fyldig frugtsalat – og ret lækker. Men… når man er uvenner og klokken er lort og du er træt og udmattet efter Perfektionistaen har holdt rave-party i dit hoved, så er det lissom noget andet… Til gengæld tog jeg revanche om morgenen – på yoghurten… MUMS!

Og nemlig.com? Tja… I dag opdagede jeg så, at de æg jeg havde bestilt alle sammen var mere eller mindre smadret (revner i skallen på alle sammen) – måske fordi chaufføren var forsinket og derfor havde kørt lidt… friskt. I don’t know?! Men var pænt knotten.

UPDATE 24. februar 2012:
Nemlig.com har krediteret mig alle de varer, der var i stykker – samt den seje bøf. Nedenfor kan du læse marketingchef Jan Møllers reply til dette indlæg – han ringede mig op personligt og ville gerne give en stor undskyldning for “bøf fail”. Og smider to færdigretter oveni. (Ikke at jeg spiser så meget færdigret – men det kan da være de har noget, som kunne pirre smagsløgene alligevel…)

Pin It

8 thoughts on “Skrot Valentines Day

 1. Sikke da en omgang : Håber at du har kontaktet dem skriftligt omkring råvarerne.
  Personligt har vi endnu til gode at få leveret ferske/frosne fødevarer, omend det ville være en lettelse i vores liv.

  Og ja, kan kun anbefale at droppe de her 'forventnings-datoer'.
  Det er SÅ meget bedre at det sker når man har lyst og tid (men manden skal så alligevel ikke glemme bryllupsdag og fødselsdag ;D)

  Mon ikke weekenden byder på noget bedre?

 2. Hej Annika.
  Ja, jeg sidder stadig og overvejer, hvordan jeg lige skal gå til den omkring denne her sag. For måske vil de kompensere mig og det gider jeg egentlig ikke, for jeg har ikke rigtigt lyst til at handle med dem mere, så de må egentlig godt lade være 😉
  Men jo, de skal have det at vide, synes jeg. Så måske får jeg taget mig sammen i starten af næste uge…

  Det ligner heller ikke mig at være sådan en Hormonella-Perfektionista, men nogen gange får man sådan en virus… Og så står den ene kærestebøvs bare i kø efter den anden *G*
  – Men nej – han skal helst ikke lige glemme de VIGTIGE datoer 😉

 3. Synes også at du skal lade dem vide at det ikke var i orden, og fortælle dem at du ikke vil handle med dem mere.
  Skriv at de meget gerne må kompensere dig i form at et gavekort til noget mørt kød på MASH, så du og manden kan få en god bøf at forsone jer over 😉

  100% enig med dig omkring Valentines Day… det er sgu for americanized(som dette ord) og falskt – men nemt for uromantiske folk, at de lige får en reminder én gang om året 😉

 4. Hej Sjønne.

  Det var dog en fortræffelig ide! Jo tak, for har endnu ikke været på Mash(!).

  Og tænk at der er folk, som skal mindes om at være romantiske… Det forstår man jo ikke?! Og de der ægtefolk der har været sammen i 100 år er jo alligevel ikke målgruppen for den dag anyway…

  😛

 5. Hovhov! Det er ikke Valentines' skyld, at nemlig.com kom for sent 😀

  Vi har ikke særlige vaner ifm den dag – nogle år gør vi noget ud af det, og andre år gør vi ikke. Kan dog ikke helt forstå danskernes had mod den, for dagen er jo ikke mere kommerciel end 'mærkedage' såsom Mors dag, Fars dag og julen for den sags skyld.

  Er spændt på at høre, hvad de svarer på din kritik 🙂

 6. Hej Anette,
  tak for en god snak i går. Lad mig igen beklage de fejl du har oplevet på vores seneste leverance – det lever ikke op til vores normale standard. Det glæder mig, at vi har fundet en løsning og vi har nu krediteret de varer, som ikke levede op til dine forventninger.

  Heller ikke vi er fejlfrie, derfor gør vi hvad vi kan for at rette op på de få fejl, der desværre kan ske, så snart vi bliver bekendt med dem. Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe og vi opfordrer vores kunder til at skrive eller ringe til os, når de oplever afvigelser, der ikke er i orden.

  Dine input og forslag er modtaget – og ja, 225g fisk, som der er i pakkerne, er måske ikke nok til 2 voksne, så næste gang skal du nok bestille 2 pakker 🙂

  Jeg håber, at du vil give os en ny chance og som vi har aftalt, lægger vi 2xSlagter Lund færdigretter efter dit eget valg med på næste ordre uden beregning.

  Mange hilsner
  Jan Møller
  Marketingchef
  nemlig.com

 7. Jeg elsker dit udtryk: Men… når man er uvenner og klokken er lort og du er træt og udmattet efter Perfektionistaen har holdt rave-party i dit hoved, så er det lissom noget andet…

  Det raveparty har jeg ufrivillig deltaget i, i ny og næ!

  nemlig.com tjener BOXEN, så det manglede bare at de kompencerede dig for besværet. Good on you!

 8. Hej Livsmod – ja, hende der Perfektionistaen er en virkelig led sæk!
  Jeg kan ikke fordrage hende… Men hun kommer altid når man er mindst forberedt og har mindst lyst til at se hende. Så smutter hun lige indenom køen med sit VIP-pas… Lige præcis når dørmanden ikke kigger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.