Tuesday, May 21, 2024

GADGETS

Fotoleg vol. 2

Et af den moderne fotografs privilegier er retten til at tage lige så futting mange fotos af det samme motiv som han eller hun lyster – for man kan slette hele dynen igen, hvis man vil, og man skal ikke vente på, at filmen blev fremkaldt.
Tænk at det faktisk var mens jeg voksede op, at tingene ændrede sig så drastisk. Jeg husker ihvertfald fint, hvordan jeg på min klassetur til Holland i 9. klasse (engang i 90’erne) glædede mig til at se, hvad der var på filmen, når jeg kom hjem og fik den fremkaldt!

Fagre nye legetøjsverden… Her kommer dagens eksperimenter med manuel fokus vs. Aparture-mode vs. auto-mode, som en læser var rigtig rar at tippe mig om

Først gik det egentlig meget godt…

Manuel fokus og manuel alting.
Der er stadig noget foran, der ikke er som det skal være. Tror det er fordi mit kit-objektiv ikke kan blive tilpas “wide” til at gå meget, meget tæt på (min “mindste” blænde er 3.5)

Auto-mode uden blitz. Her går det bedre – men så er vi også længere væk…

Aparturemode… en dejlig ting. Blurry baggrund og (forholdsvis) skarp forgrund…

Men så fik jeg vist lavet noget forkert…

Noget mellem lukkertid og blænde er ikke heeeelt rigtigt her *fnis*

6 thoughts on “Fotoleg vol. 2

 1. Ja, det gør man faktisk. Jeg er egentlig overrasket, men man får jo hele tiden fintunet forståelsen – hver ENESTE gang!?
  Det er måske et godt tegn – så sker der noget med de små grå og man bruger det rigtigt… *Fnis*

  – Man finder også ud af, hvorfor det er godt at have et ekstra batteri med, der er opladt, så man kan skifte hurtigt… Det skete i aften. Efter en dag med 300-ish billeder, så røg KONGEFOTOET sig lige en tur, fordi juicen var udtømt. Ihhh altså! 😛

  …Og nej, jeg tror også, at der er et stykke tid til min blænde skal skiftes *G* (Heldigvis)…

 2. Godt at du får skudt en masse prøve-shoots – man lærer hele tiden 🙂

  Tror heller ikke du skal være nervøs for lukkermekanismen på dit Nikon – det er god kvalitet.

 3. Hej med dig 🙂

  Ja, det er et spejlkamera såmænd…Og tak for det 🙂
  Mit (kit)objektiv er et 18-55 mm./F 3.5 – 5.6, så altså, det er jo ikke ligefrem et af klassens bedste, men det er en god start og så kan man jo heldigvis købe flere forskellige til det 😉

  Jeg håber da at lukke-mekanismen ikke bliver slidt alt for hurtigt(!?) – forhåbentlig er der til en god sjat billeder…. http://olegkikin.com/shutterlife/nikon_d3000.htm
  og
  http://www.fotostart.dk/forum/viewtopic.php?t=27128
  🙂

  …Tror jeg har lidt tid at løbe på endnu *G*

 4. Hej HMH

  Er det et spejlrefleks du har investeret i? Og tillykke med det. Det er et fedt værktøj til gode madfotos. Ja, til alle livets fotos. Hvilket objektiv har du?

  Det er helt rigtigt, at du kan skyde så mange "tosse-fotos" som du vil og så slette dem efterflg. Men lukker-mekanismen på et spejlrefleks blir også slidt 😉 Og skal skiftet ud. Og koster dyrt!

  Bare lige til behagelig information 🙂

  Pøj pøj med nye fotos. Du er allerede nået langt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.