Tuesday, June 25, 2024

Gris

Har dine frikadeller store løg?!

OMG.
I et Arla-land som Danmark er det næsten katastrofalt, når fløden er udsolgt. Især op til jul. Det svarer lidt til, at nogen skriger “Strejke i transportbranchen!!!!!” og så skal vi nok se, hvor mange slåskampe sådan en halv liter fløde kan afstedkomme…

I julen svømmer vi – som en kendt bloggerinde kan finde på at sige – rygsvømning i flødecreme. Eller ihvertfald crawler vi gennem supermarkedet som en anden fiskekutter på jagt efter de sidste rester af nødlidende fisk i de udfiskede have, efter FLØDE. Som en gymnastisk supertanker navigerer vi nemt og bekvemt afsted i supermarkedets store hangar og samler forråd til julen, til hygge, til vinteren – så vi kan få (lidt mere) fedt på sidebenene til at stå imod kulden.

…Vores hjerne har tilsyneladende glemt, at vi ikke bor i huler mere og at vinteren kun er forbandet kold, hvis man har glemt at betale sin elregning eller ens bolig er lige så fyldt med utætte huller som et iturevet trawler-fiskenet og man betaler mere end 10.000 kroner om måneden i a conto varme. Nej, jeg nævner ingen navne, men hvorfor helvede vugger persiennen foran vinduet, mens vinden hyler omkring os????!

Nå.
*host*
Idag ville jeg skaffe noget sojapiskefløde til julens ris a la mande som jo snart indtræffer… sådan ca. om 16 dage for at være nøjagtig. Det plejer at være no piece of cake at skaffe den slags. Jeg mener… det ER begrænset hvor mange mælkeallergikere der egentlig bor i dette land. Men hvis du Googler “sojapiskefløde” – finder du nok ret hurtigt ud af, at leverancen har visse problemer. Alle steder jeg søgte stod der et big fat skilt med UDSOLGT – indtil efteråret.
Så… Hvis du skal bruge sojapiskefløde indtil da, så er det faktisk bare buu-huu 4 U – for der er ikke mere at få. Åbenbart.

Jeg kan undres over dette. Har alle mælkeallergikere slået sig sammen og fundet på at lave et Guiness Rekordbogs-forsøg over ris a la mande??? WTF???
Men så må man jo finde alternativer… til alternativet. (Fand’me langt ude, hvis du spørger mig). Det lykkedes at finde noget risbaseret flødeskums-agtigt fjoller, nu må vi så se, om det bliver jul med dét. Har bestilt 2. Bare for en sikkerheds skyld.

…Og så til dagens indlæg, der godt nok er noget shorthanded, men jeg har flere godbidder på vej, no worries, Von Dottie vil ikke skuffe de trofaste læsere – og slet ikke her i julen!

Se godt på dette billede… Hvad tror du det er???
Aye, der er noget ananas i det. Og kokos. Men hvad er resten? Det er IKKE revne løg, kan jeg garantere dig for. Men det er … faktisk revet hvidkål, tilsat ananas og kokosrasp.
Og du skal passe på – for pludselig har din kæreste faktisk ædt den portion du havde udset dig.
Denne salat er nemlig YDERST kærestevenlig. Endda også hvis han slet ikke er til kål, og den er samtidig supernem at lave!

Den passede perfekt til frikadellen der var til. Mums filibabs siger jeg altså.
Men det fik mig til at spekulere på… Hvor store er løgene i dine frikadeller? Er de altid finthakkede, blender du dem eller river du dem – eller hakker du dem bare almindeligt? Og betyder størrelsen noget for dig, når du spiser dellen???
Jeg har altid bare hakket løgene, og så givet det en hatfuld, hvis de har været lidt store. Men kæresten kan bedst lide finthakkede/revne løg.

Hvad med dig? Eller jer? Eller din kæreste/søster/julemand/fætter?
Hvordan spiser DU dine frikadeller?????
Med store eller små løg???
(Nej – der skulle IKKE grines, det var LØG jeg snakkede om. Intet andet.)

😛

10 thoughts on “Har dine frikadeller store løg?!

 1. haha, ja, jeg har det på præcis samme måde… Når blodsukkeret er lavt og … GRRRRR!!!! Så skal det gå tjept. Af en eller anden grund har jeg et talent for at begynde på maden når først jeg ER sulten – ikke lidt før, så køkkenet ender som en afbrændt landsby ved siden af en islandsk vulkan *fnis*

 2. Hold da op hvor smølfesejt. Sauterer dem før farsen? Jamen altså… Men godt du kunne lide salaten (det kunne kæresten også , hi hi) – jeg tror også den er god til fx børn. Og så kan man jo i øvrigt også putte rigtig ananas i, hvis det skal være farrrnsy 😛

 3. Super at du kunne bruge hvidkålstricket. … Hvem ved, måske virker det også på børn?! Jeg overvejede også at komme æwler i, men så skulle de skrælles og alt muligt og når man er sulten og ens blodsukker er lavt, såh…. GRRRRRR!!!!! Så skal det bare gå hurtigt! 😉
  – Hottie Von Dottie. Reddet af en dåse anannasstykker.

 4. Haha, frikalet? Jamen, de smager da også ganske udmærket med det krydderi! Har da ihvertfald selv prøvet det, men fordi der var så meget mælkepulver i, blev jeg simpelthen så oppustet af det *fnis*
  Nu bruger jeg bare (store) løg, salt og peber og mel/æg. Det plejer at være et hit 😉

 5. Jeg ved ikke, om jeg er utraditionel (på det punkt ;-)), men december er nok den måned, der er mindst flødepræget i min madlavning. Nok fordi jeg stort set ikke laver mousser/lagkager m.m. i julemåneden. Til gengæld ryger der en del sukker og smør ned i kurven… 🙂

 6. Jeg får ALDRIG min mand til at spise hvidkål, med mindre den er gennemtykket af blenderen og lander i en sammenkogt med hakket oksekød og insisterer på at der bestemt ikke er andet end løg i… *host*

  Af samme årsag blender jeg mine løg i frikadellerne til ugenkendelighed, jeg kan nu heller ikke selv særlig godt lide knas i dellerne! P.s. jeg er så madpolitisk ukorrekt at jeg bruger frikalet 😀

 7. Den salat skal da prøves, tak for tippet!
  Jeg er dog ananashader, så den del bliver nok erstattet af noget andet.

  Løg i dunser? Ja, der skal være rigeligt af løg, og de skal finthakkes/rives efter min mening.

 8. Super lækker salat – den er lige noget for mig 🙂

  Jeg hakker mine løg fint med en skarp kniv – eller lidt grovere og smørsauterer dem før de kommer i farsen.

 9. Ha ha ha… Mine løg er store! Jeg er sq for doven til at rive det pjat, det skal bare hakkes og ned i farsen! Jeg vil også gerne have noget struktur i min mad, så det gør ikke noget at der sidder lidt store stykker løg 😀

  – Maj 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.