Hvad har ovenstående at gøre med hinanden?
Det eneste fællestræk er vist, at de har forekommet i samme uge. Min spareuge har været spændende – og det har været virkelig sjovt at konkurrere med sig selv om, hvorvidt kostbudgettet blev holdt. Jo bedre jeg har udnyttet fryser og spisekammer og de små grå – jo sjovere cocktail er der kommet ud af det. Derfor forsøgte kæresten og jeg os igen igår med en billig-uge. Og selvom vi denne gang var break-even i kostbudgettet og egentlig havde masser af penge at købe ind for, gik der sgu lidt sport i det, må jeg indrømme, selvom jeg pr. definition overhovedet ikke er et konkurrencemenneske.
Men måske handler det bare om den rigtige konkurrence. Jeg laver ikke øko-mad til konkurrencer, jeg er – plain and simple – en quinde med et fuldstidsbeskæftigelse uden ret meget tid til at jagte gode tilbud i butikkerne og lave mad en god del af dagen. Desværre. Så det skal være både kost – og energieffektivt at lave mad. Og bare LIDT sjovt. Og ugen på billig-mad var en sjov konkurrence med mig selv og mit kostbudget som de eneste deltagere. Vi havde det faktisk ret sjovt i den konkurrence må jeg indrømme… Her fx da jeg lavede nudelsalat.
Derfor har jeg nu igen bedrevet en madplan, der denne gang bekostede lige under en plov. Det er fantastisk at man kan udnytte varerne så sinssygt godt. Jeg bliver sgu helt flov over al det mad jeg har smidt ud gennem tiden og alt det frås jeg har gjort.
Men men men – nu tager jeg revanche. Så fra nudelsalat går vi straks over til sparetip nr. 2 – nemlig at man skal købe ind, når tingene er billige!
I denne uge kom jeg forbi Kvikkeliky, som havde en bakke jordbær for 10!!! kroner! Ok, det var italienske jordbær, men… når man nu ikke lige har dem i køkkenhaven eller bor i nærheden af en plukkemark, så var de et godt supplement til fryseren og de kommende smoothies: