Sunday, May 19, 2024

Frugt, VEGAN

Nuddelsalat, jordbær og orkideer – fandme en mærkelig cocktail…

Hvad har ovenstående at gøre med hinanden?
Det eneste fællestræk er vist, at de har forekommet i samme uge. Min spareuge har været spændende – og det har været virkelig sjovt at konkurrere med sig selv om, hvorvidt kostbudgettet blev holdt. Jo bedre jeg har udnyttet fryser og spisekammer og de små grå – jo sjovere cocktail er der kommet ud af det. Derfor forsøgte kæresten og jeg os igen igår med en billig-uge. Og selvom vi denne gang var break-even i kostbudgettet og egentlig havde masser af penge at købe ind for, gik der sgu lidt sport i det, må jeg indrømme, selvom jeg pr. definition overhovedet ikke er et konkurrencemenneske.

Men måske handler det bare om den rigtige konkurrence. Jeg laver ikke øko-mad til konkurrencer, jeg er – plain and simple – en quinde med et fuldstidsbeskæftigelse uden ret meget tid til at jagte gode tilbud i butikkerne og lave mad en god del af dagen. Desværre. Så det skal være både kost – og energieffektivt at lave mad. Og bare LIDT sjovt. Og ugen på billig-mad var en sjov konkurrence med mig selv og mit kostbudget som de eneste deltagere. Vi havde det faktisk ret sjovt i den konkurrence må jeg indrømme… Her fx da jeg lavede nudelsalat.

En squash til bare 4 kroner. FIRE KRONER!!!
Nudler, grøntsager, soya, sur-sød sauce og limesaft. UHM!

Derfor har jeg nu igen bedrevet en madplan, der denne gang bekostede lige under en plov. Det er fantastisk at man kan udnytte varerne så sinssygt godt. Jeg bliver sgu helt flov over al det mad jeg har smidt ud gennem tiden og alt det frås jeg har gjort.

Men men men – nu tager jeg revanche. Så fra nudelsalat går vi straks over til sparetip nr. 2 – nemlig at man skal købe ind, når tingene er billige!
I denne uge kom jeg forbi Kvikkeliky, som havde en bakke jordbær for 10!!! kroner! Ok, det var italienske jordbær, men… når man nu ikke lige har dem i køkkenhaven eller bor i nærheden af en plukkemark, så var de et godt supplement til fryseren og de kommende smoothies:

Jordbær på syretrip med to ender…
Lige ned i fryseren til mig!
Hvordan ser en orkide ud udenfor potten? Har du ikke også altid spekuleret på dette store, universelle spørgsmål???
Idag fandt jeg på at ville bruge noget af al det fancy orkide-tilbehør jeg har fået tiltusket mig for nylig. Så nu skulle jeg fa’me prøve de nye potter og den nye jord og så ellers køre med orkidéklatten. Og som sagt så gjort:
Hvis du ikke bryder dig om krible-kravle-ting… Så synes du nok denne her rod minder uhyggeligt meget om et stort, sort kravledyr med behårede ben….
Først tager man kalorious op af den gamle potte, den har stået i førhen. Så tager man alt det gamle jord af. Og så skyller man rødderne. Selv blev jeg ret overrasket over at se den lille rodklum nedenunder. Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forestillet mig en orkide kom med – men det var ikke sådan en fætter nedenunder. Men ok, godt ord igen, jeg puttede specialjorden i bunden af potten, satte kalorius ned og fyldte så ellers op. Resultat:
En orkide i potte – er den mon glad for sit nye hjem?
De næste par uger vil vise, om den har det bedre end den i soveværelset, som stadig står i sin gamle og lille potte. Jeg har også fået hentet mig nogle orkide-gødnings-pinde-ting og dem er jeg ret spændt på at finde ud af, hvorvidt de virker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.