Jamen dog, så blev det nytårsaften.
I år skulle vi faktisk bare være kæresten og jeg, og det gik også fint… selvom det var en noget spøjs fornemmelse, da nytåret i mit hoved altid plejer at være noget med en masse mennesker og masser af gøgl, musik og spas. Vi havde dog spas på vores egen måde, ikke mindst fordi vi pludselig opdagede, at de serpentiner vi troede lå i skuffen, faktisk var blevet kylet ud… Ups. Nå, hvad gør man så? Man bruger selvfølgelig bare nogle fine, multifarvede hobbyfjer istedet. Men LIDT mærkeligt var det nu. For mig hører nytår og serpentiner sammen som peanutbutter og jam, eller som Homer & Marge. Man kan ikke have den ene uden den anden. Det kunne man så godt, fandt jeg ud af…
Dette bliver et langt indlæg, med masser af billeder så – læn dig godt tilbage og vær klar til at glo på lidt forskelligt mad – både in progress og færdigt 🙂
Forretten var en fancy sag af 3 forskellige ting – jeg har ikke brugt særlig lang tid på at finde på, men jeg brugt en del tid på at lave/forberede det hele. Det var fx første gang nogen sinde at jeg har lavet dybstegte rejer, og jeg må jo indrømme, at jeg blev væsentligt inspireret af Brdr. Prices nytårskur på DR1 nogle dage forinden.
Nå, og så til det sjove…
Laksedellerne er lavet af to stykker frisk laks, hakket i småstykker og tilsat dild, chili, 1 æg, lidt mel, salt og peber samt lidt citronskal. De blev ret gode med James Prices opskrift på tartarsauce som kan findes her.
Torskesalaten blev lavet af 2 torskeloins, kogt i lidt vand med peber, 2 laubærblade og estragon. Herefter tilsætter man mayo (jeg brugte Miracle Whip), citronsaft og et halvt finthakket, lille rødløg. Klip dild efter behov, tilsæt salt og peber og viola!
Jeg tænkte, at når nu jeg alligevel havde brugt olie til at dybstege rejer, så kunne man da lige så godt bruge det til at lave rigtige hjemmelavede pommes frites også! Og som sagt så gjort – altimens jeg havde et øje på grøntsagerne, der bested af fordampede asparges, rød peber og forårsløg, mens champignonerne kom på en pande for sig (hvem sagde særbehandling?!)
Lad mig bare sige, at publikummet var ganske… tilfredse. Det blev ihvertfald bemærket, at det var den mest fancy nytårsmiddag kæresten havde fået nogen sinde. Så alt i alt kunne vi lige slutte af med en omgang is fra Paradis – de havde nemlig åbent 2 dage op til nytår i år 😀