Tuesday, May 21, 2024

Desserter, Jul, Mælkefri dessert

Mælkefri ris a la mande

…Af min ris allah mand den 24. december.

Så det må jeg jo hellere få postet 😉

Der har været lidt stille på bloggen de sidste dage, det er jo sådan, at IRL-aktiviteter nogle gange kan være lidt krævende. Det er desværre ikke alting, der nulstilles til scratch den 31. kl. 00:00:00 😉

NÅ, men den famøse ris-a-la-mand krævede i år lidt eksperimenteren pga. min mælkeallergi.
Jeg havde købt en sojaflødeskums-brik til den uhyrlige pris af 30 kroner, som jeg piskede med noget sukker:

Dagen før havde jeg lavet to portioner risengrød, som jeg stillede udenfor natten over med hver sin vanillestang i. Der var risengrød af både sojamælk og rismælk.
Rismælken smagte afgjort bedst, men var noget tynd.
Sojamælken var også ok, men var noget tykkere.
Jeg lavede dem af 1 liter soja/rismælk til en portion Pama Grødris.

Hvad gør man så?
Man blander dem, gør man!
(Sojamælks-grøden var godt nok brændt på, men … nårh ja, så tager man bare det øverste lag).
Det er rismælks-grøden til højre.

Herefter var det bare at piske sojafløden. Den virkede nærmest som en cremet ost, men jeg gav ikke op, så jeg snuppede lige en tur med den i Laura med en sjat sukker, og så var der ellers sojaflødeskum for alle pengene, som blev hældt ned i den splejsede grød:
Til denne omgang – grød af ca. 1 liter “mælk”, brugte jeg mellem 150 og 200 gram smuttede, hakkede mandler. (Tog det ikke så nøje må jeg indrømme). Og så helst grofthakkede, da den ellers får en rimelig heftig lighed med storportions-anretningerne i kantinerne…
Altså… jeg ved ikke med jer, men JEG synes at konsistens og farve minder ret meget om den “originale” med mælk og flødeskum. Udover vaniljestængerne, tilsatte jeg 4-5 tsk vanillesukker, for lige at give den lidt mere krudt. Og så et LILLE nip salt. Saltet intensiverer smagen i mange ting, også ris a la mande.
Da jeg prøvede den med en omgang kirsebærsovs var der da heller ikke et øje tørt – hos mig primært, da jeg er den eneste med mælkallergi i (sviger)familien med tvungen hang til sojaprodukter. Den smagte – ikke helt, men NÆSTEN – som den originale.
Resten kan jeg godt leve med…
God baghjul!

One thought on “Mælkefri ris a la mande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.