Tuesday, February 27, 2024

Højtider

Et nytår så jeg skyde…

Ja, så er det idag… og der er kun få timer tilbage af det gamle år, mens der udenfor mit vindue skydes af så både katte og hunde må tabe pelsen af ren angst.
Mens julen er familiens tid, er nytåret vennernes dag, og det er da heller ingen undtagelse for kæresten min og jeg, der i år har fået en hot date ude i byen, nærmere betegnet Køwenhavnstrup, hvor vi skal forsøge at undgå de gale mennesker og hygge os indenfor, mens himlen oplyses hele aftenene igennem.

Egentlig synes jeg det er så trist at folk ikke kan vente til kl. 12 – det ville gøre “finalen” så meget mere imponerende. Eller er det bare mig, der er en gammel og gnaven og krakilsk dame, der syntes det hele var meget bedre før i tiden? Er den nye standard bare, at folk ikke kan vente og derfor skal skyde hele aftenen?

Jeg synes det er kedeligt – men dem, der gør det må jo synes det er sjovt… Og jeg gider ikke være gammel og krakilsk, så jeg vil trække på skuldrene. Måske er det der fyrværkeri en slags forløsning på alle de ting, der har drillet, irriteret eller på anden måde gjort en træt i fjæset i det forgangne år? Som lader gå op i røg i et stort BANG?
Hvis dette er tilfældet har jeg et par ting jeg gerne ville sætte på en raket og fyre af…

Jeg har ikke lavet min kransekage selv, jeg har ikke lavet noget som helst selv i aften – måske lige bortset fra, at jeg selv tager sprut med. Jeg GLÆDER mig sådan til at feste og lægge det gamle år bag mig og træde ind i det nye år i en rigtig koger… hvorefter jeg lykkeligt falder i søvn på sofaen eller i hjørnet, med nytårshatten kækt på sned, lidt savl ud af mundvigen og mascara tværet ud på kinden.
(Hvordan vi kommer ned til toget er så næste skridt, men jeg har stærk forventning om, at kæresten nok skal finde på noget…)

Nytåret er en tid, hvor man gør status. Lukker “regnskaber” ned, tager hul på nye ting – måske en slankekur, måske et nyt job, måske et nyt liv et helt andet sted. Eller også er det en ny chance til at gøre de ting bedre i det nye år, som ikke lykkedes sidste år. Jeg har et par ting på to-do listen lige præcis dér…

Hvad er dit nytårsfortsæt?
Og har du et?
Eller synes du de er åndssvage eller kedelige eller fuldstændig unyttige?

Én ting er dog helt sikkert – jeg kommer ikke til at tabe de der par kilo som man altid gerne vil. Ikke med så meget lækkert mad, der stadig er, som jeg skal prøve af… 😛

Rigtig godt nytår alle sammen. Tak fordi I læste med – og tak for alle jeres skønne kommentarer. Det har været en fantastisk fornøjelse at få del i jeres ideer og meninger – jeg påskønner hver og en af dem, for de giver bloggen et helt unikt liv og godt humør, som jeg sætter meget stor pris på. TAK!

Gud bevare Madblogland!
(og Grønland…)

4 thoughts on “Et nytår så jeg skyde…

 1. Haha, selv tak!
  Ja, jeg gør altså meget for at det ikke kun skal være mad – men mad med mere! 😉
  Og altså – grøntsager er jo saftsusme en skøn ting, jeg elsker at lege med dem! 😀

 2. Rigtig godt nytår til dig – tak for mange underholdende indlæg, som jeg ikke er i tvivl om at du fortsætter med i 2012 🙂

  Her bliver det ikke til de store nytårsfortsæt – vil jo gerne tabe de evindelige overflødige kilo, men har ikke de store forhåbninger. Dog skal der helt sikkert sundere ting på menuen de næste par måneder – kan mærke jeg trænger til mere frugt og grøntsager, så hvis der ryger et par kilo i svinget ved samme lejlighed, vil det kun være en velkommen bonus.

 3. Hej Piske – ja, jeg håber sandelig også at 2012 bliver bedre end 2011. You know why 😉
  Jeg må se at finde nogle gode nytårsfortsætter af den fornøjelige slags, det er muligt at overholde, trods jobmæssige udfordringer. En god anledning til at lægge hovedet i blød. Om det så bliver madrelateret eller ej, det vil tiden vise. Og hvor meget jeg holder fast i det også… eller om jeg giver op i løbet af sommeren 😛

 4. Jeg håber i hvert fald, at du får et fantastisk 2012 🙂
  Jeg dyrker konceptet nytårsforsæt, og jeg plejer faktisk at overholde en hel del af dem, men jeg sørger nu også for, at det er en god blanding af 'pligter' og fornøjelser – dvs. det ikke udelukkende er negativt funderede mål men også nogen, der kan berige mig mentalt eller fysisk. I år havde jeg for eksempel et ønske om at lære mere om vin, og det har jeg bestemt gjort – og det var samtidig sjovt 🙂

  Jeg håber, I får en dejlig aften og kommer godt ind i det nye år. Vi må lige holde hinanden op på at tage på fotosafari i februar 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.