Tuesday, May 21, 2024

Håndarbejde, Oplevelser, Sommer, Strik

Strik Q3/2020 – og en hel bunke jern med hjul!

Så er det tid til at se kvartalets strikkeprojekter. Der har været mere gang i den end jeg først havde tænkt over… En hel del projekter er røget af pindene, men når man nu ikke kan rejse ud, så kan man rejse indenlands og hvad bedre til at akkompagnere sådan en fisk – end strik?! #SommerhusStrik er hermed indviet som hashtag!
Der er røget en del forskelligt af pindene her i Q3… Første projekt var #TheBlastedKumulusFAIL AKA 2-numre-for-stor-strikket-T-shirt med Knitting For Olives “Pure Silk” I blommerosa. Det forbaskede projekt blev 2 numre for stor og nok er jeg fan af en god kavalergang, men når den vinker ned til navlen sætter jeg sgu grænsen.
….så er det godt man har et krydsnøgle apparat til at vinde garnet op på ny.
JULI:
Så i stedet for at prøve igen, tog jeg revanche med en Sunday Bluse og den blev rigtig fin, omend lidt varm i de hede julida- 
…det tidlige efterår allerede i 7. måned.
Det er godt garn ikke sladrer, så tror jeg ørerne var blevet svedne af alle de eder og forbandelser der ville komme ud af det!
Den blommerosa sag blev dog færdig netop på en søndag og lever således op til sit designernavn.
Samme måned startede jeg på Novice-cardigan i det ultra-luksus-bløde Isager Silk Mohair. Ja, kald mig idiot. Det var jo blevet varmt på det tidspunkt…. 
AUGUST:
Så, nu er det jo snart efterår! Tænkte jeg, og gik i krig med en turtleneck- sweater samme dag som temperaturen ramte lige omkring de 30 grader og dytten vendte snuden mod Fyn og sommerhus. Mine regnfulde aftner i sommerhus med strik og stearinlys havde noget lange udsigter må jeg indrømme… 
Det var nu ikke så skidt at det ikke var godt for noget. Lange, lyse aftener med et lunt strikketøj på skødet i solnedgangen kan nu også noget! Især med næsten fri udsigt ud over det sydfynske, Faldsled’ske øhav:
Samtidig var det jo ferie – og Fyn er fin, så de to nørder smuttede en tur til nørd-centralen, aka Jernbanemuseet, da Odense Zoo skuffede og ikke kunne levere oddere.
Det er en syg fabrik, der har lagt det der tog, Torkild!
(Pænt meget jern og stål der gik til sådan et dyr må man sige…)
Troede du at de tyske dobbeltdækkervogne var første gang DSB benyttede sig af tolags-transport?
– Ha! Think again! 

Tidlig proto-type på IC3-togene 

Eller hvad med en tur i Danmarks første S-tog? 
Det her er et tog fra min far var dreng, og stopper bl.a. på Lyngbyvej station.

Ellers kan du jo bare tage en tur i den kongelige kaffestue. Lidt royal har man vel lov til at være, as they say…

De gamle lyntog – og tog til Hamborg. Sær-udstilling om interrail-generationen i 70’erne og 80’erne. Man siger jo at historien gentager sig. Hvem ved – kommer interrail på mode igen i de nye 20’ere?

Man kan sige meget, men interesserer man sig bare en lille smule for teknik eller transport, så er Jernbanemuseet helt klart et længere besøg værd. På den dag brugte jeg 2-3 timer inde i den renoverede remise – og vi blev ikke engang færdige! Så er du advaret… 😉

I sommerhusferien blev jeg dog færdig med Fluff and Buff – aka flødekaramelsweateren til novicer. Så…. Ingen stræbertendenser her, nixen bixen. Eller noget.
Èt styks glad strikkedame i sin nye cardi. Den er BLØD!!! 
SEPTEMBER
Men SÅ kom september, og der kom der gang i den! Så strikkeprojekterne måtte lige smides lidt på bagsædet. 
Det lykkedes mig dog at færdiggøre den bette turtleneck- på PRÆCIS 1,5 måned. Go me 😀

Og da den var færdig, så kunne man jo liiiige kaste sig ud i en ny strikkeprøve. Denne gang ikke til mig – men derimod til min bedre halvdel. Isager Tweed i kombo med diverse hvid mohair. Mohair er ikke bare mohair. Og hvid er IKKE bare hvid! Jeg glæder mig sgu til at se Northland Sweater på!

Men når enden er god, er alting sock. Eller, i virkeligheden var det godt. Mens alle strikke Sunday Socks, trak jeg min gamle mormors opskrift frem og lavede sokker med et twist… nemlig rib! Det var første gang jeg selv modificerede opskriften og resultatet synes jeg er blevet RET fornuftigt:
Sokkerne er strikket på pind 2.5 mm med Hedgehog Sock Yarn. 
…Og så kan man vist ikke vride mere ud af dét kvartal. Men stay tuned, for i oktober fik jeg færdiggjort 2 UFO’er (unfinished objects, red.) der har ligget hver især næsten et helt år eller mere. Og så har jeg været på garnfarvningskursus og fået blod på tanden til Halloween *gnæk gnæk*
Jow jow da! Det bliver stort! Eller sort, om man vil… 
Solnedgang over Falsled bugt. Matcher næsten sokkerne…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.