Undskyld.
Det er varmt som ind i he… og nu skal vi have grød. Jeg ved det godt. Det er ikke med vilje!
Men hvis ikke du gider bruge de her gryn til grød, så husk at de også gør sig som en glimrende body scrub – og garanteret er billigere i længden, for ikke at tale på både kilo- og literprisniveauet helt sikkert også er bedre!
Kornkammerets øko-grød er bare en smuk kombination af havre-, hvede-, rug-, byg- og speltflager der giver din mave noget at tygge på. Om det nu var Kellog’s eller Ota der fandt på det slogan, kan jeg ikke huske, men det er rigtigt nok – grød gør gavn!
Ned i gryden med en portion gryn og dæk så til du ikke kan se overfladen på grynene mere. Skal du have en tyk grød, skal der kun lige være en cm vand over grynene.
Skru op for fuld blæs på blusset og vent så til den bobler i overfladen. Tilsæt herefter en smule salt. Eller meget salt. Afhængig af hvor stort saltsvin du er…
Hæld den færdigkogte grød over i tallerkenen og strø med gavmild hånd af både smør og kanelsukker.
Et voila!
Sådan en grydekogt grød tager vel en 10 minutter at lave – og har du rester, kan du bare køre det ned i bolledejen du lige laver om aftenen (nå ikke?!)
Det er nogle lækre, store gryn – og der er masser at tygge på, så dine muskler også bliver aktiveret. Men husk at pust på lortet, for den ER altså varm!
Jeg laver sjældent grød – det gør jeg en gang om året, til december når jeg pludselig får en ustyrlig trang til risengrød 😉
Jeg voksede op med en ugentlig grøddag, og jeg tror at det ligesom har sat sine spor i mig, men jeg får helt lyst til det igen, når jeg ser din grød…!
– Maj 😀
Hovhov, nu skal du ikke gøre grin med os, der kommer hjem kl. halv elleve om aftenen og derefter putter et par plader brød i ovnen! :-O
(… selvom… ok, du har fuld ret til det, jeg burde gå i seng efter 11 timers arbejde zzzz….)
Hej Maj!
Hehe, ja, det kan jeg godt følge… Jeg spiser heller aldrig mere "sauce" – men jeg spiser gerne sovs!!!
"Saucen" kunne aldrig hænge fast på de forbandede kartofler – og for et madøre som jeg, så er det virkelig virkelig træls! Det skal sgu være SOVS 😛
Piske, du er jo heller ikke rask 😛 Men hvis du havde puttet havregrød fra morgenmaden i dem, så er det da totalt god stop-spild-af-mad-stil – og så får du et par coolness-point alligevel 😀
Jeg spiser ikke havregrød til morgenmad. Til gengæld spiser jeg yoghurt, og det var lige præcis, hvad der røg i brødene 😀
Elsker grød, og tror (når der er tømt ud i skabene) at der også må lidt 5korns – og om det er morgen, middag eller aften, er lige meget (eller natmat)…
Min dejlige søster laver også risengrød i sommerheden, når ungerne synes det er tid til det igen engang… hvorfor er mad sæsonbestemt? og hvorfor tror så mange at kanel hører til julens grød og kager og ikke i gryderetter? 😉
Hej Annika!
5-kornsgrød er godt! Og sundt… og giver maven noget at tygge på. Og nej, hvem siger at grød hører vinteren til? Sommergrød er bestemt også hot! 🙂
Personligt bruger jeg kanel i mange ting. Bananpandekager fx… 😛