Tuesday, May 21, 2024

Sandwich

Sommermad: Makrelsalat i Kornfjolser

I fredags var jeg home alone, og som alle andre gør her i sommervarmen, skipper man den større madlavning i hverdagene. Nu var det imidlertid fredag og jeg trængte til at gøre det bare LIDT sjov det hele… Derfor fangede jeg en fisk i Kvicklys køledisk, tog den med hjem og hev skindet af den.

Jeg fjernede benene og så tilsatte jeg lidt kapers, dijonaise og citronsaft, så den sparkede røv på den fede måde:

Lækkert fiske-kød-bord, eh?
Jeg har lavet fiske-salat før, og det er en favorit of mine, så den bliver lavet engang imellem, når jeg er alene hjemme… Med god grund… 😛

Makrelmad med et twist!
Purløg, kapers, sennep og mayo – salt, peber, citronsaft. Et voila, put den i et kornfjols (jamen, det hedder de! Bollerne altså) – og pynt med lidt grønt og du er godt kørende… gør sig også fremragende som klaphat:

Det var en skøn spise – men læg dertil, at jeg fik hamrende ondt i maven, fordi der var for meget histaminbakterier i den røgede fisk (tak, allergi).

Men… det smagte nu godt. Men det er fandme så svært med de møgfisk – hvornår ved man lige at DENNE fisk har for højt niveau af stoffet? Det er sgu da skidetræls altså…
Jeg hørte en færing på mit arbejde sige, at ved at ryge fisken, kunne man skjule hvis den ikke var så god. Ja, det er da så god en forklaring som nogen jeg har hørt…

Men så vidste jeg ihvertfald, hvad jeg skulle undgå, da jeg dagen efter rendte på stranden og fik årets første badetur i dansk farvand. Det var helt vildt lækkert – har du nået ud at bade nu hvor sensommeren har gjort sit indtog?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.