Sunday, May 19, 2024

GADGETS, Strik

Product Review: Signature Needles fra Garnkisten i Århus

Hvad gør man, når limen i en wire løber tør og man mister to dages(!) strik-arbejde, mens man er igang med at overføre strikketøjet fra én størrelse wire til en anden???

Man køber et par Signature Needles i Garnkisten.

 “KnitPro Knitting FAIL”
Bare udseendet på æsken, giver en høje tanker om pindene ikke?

Signature Needles kommer i en æske, der klart skiller sig ud
fra alle andre strikkepinde på markedet…
Men det vidste jeg godt. Siden oktober har jeg savlet over det her strikke-gadget, der er lavet af samme materialer som fly, dvs. – kulfiber og aluminium. De er ufattelig lette, bløde og varme at have i hænderne og at strikke med, så naturligvis var jeg hooked (pun intentended) fra første gang jeg fik dem i mine fedtede, små grabber!
Og jeg blev ikke skuffet. For når ens ældste wire fra KnitPro, der ikke engang er to år gammel, går op i limningen, så kræver det sgu noget PRO udstyr.
Mit #findyourfade sjal blev lige opgraderet med ca. 30% i streetcred…
Signature Needles har pinde i flere forskellige størrelser, og der findes både strømpepinde og jumperpinde i produktserien.
Hver størrelse har sin egen farve, som gør dem nemme at genkende i bunken. Lad os bare sige, at de hedder “Signature Needles” for en grund: De har deres helt egen signatur… Og det skyldes ikke kun prisen, der er højere end den du nogen sinde har betalt for et par strikkepinde. Det er heller ikke kun metallet, for jeg har haft KnitPro’s “Melodies of Life” i hænderne og jeg siger dig: Det er IKKE det samme. Det har noget at gøre med….

Signature Needles: Bosch PRO for gør-det-selv folket

Hvordan adskiller Signature Needles sig fra mine højtelskede KnitPro Nova?
Det har noget at gøre med fasthed vs. blødhed i hænderne – følelsen af, hvordan garnet glider henover pinden, følelsen af “varme” i pinden, som gør den lettere og mere behagelig at arbejde med. Hvis det kun handlede om metallet, så kunne jeg bare købe Melodies of Life fra KnitPro, som er lavet af aluminium. Men det er ikke KUN metallet. Og på omtalte pinde var følelsen af “modstand” højere.
Selve gevind og pind på Signature Needles er lavet så smooth, at der aboslut INGEN mærkbare overgange er på pinden, hvilket giver en glathed og lækkerhed, der er svær at slå. Udstandsningen af er noget nær uovertruffen, og er en af grundene til at jeg gladeligt ville betale 400 kr. for et ekstra sæt af de her stikkere. Ja, du læste rigtigt. 400 dask af de halvlange skal du af med for et par – dog MED wire, som du selv kan vælge længden på. Ekstra wirer koster 155 kr.
Og ja, wiren… den har jeg ikke engang nævnt endnu. For det var hele ideen bag det at købe et par Signatures og ikke en KnitPro igen:
Marvelous work, I tell you! Marvelous! Jeg kan godt forstå at Signature Needles kommer med livstidsgaranti.
Kan I se det? Der er ikke SKYGGEN af en limstift (limpind, høhø!) i nærheden af de her strikkepinde. Det hele er udstandset og svejset så fint sammen, at wiren sidder fast inde i en cylinder, der lader wiren rotere MED strikketøjet. Det vil sige, at din strikning ikke bliver “skævvredet” når wiren følger bevægelserne rundt, når du strikker. Den er en drøm, hvis du strikker fx Magic Loop!
Hvad det også betyder er, at du kan holde dit strikketøj op, også selvom det er tungt. Wiren kan bære det. Du skal ikke være bange for at wiren knækker. Og skulle den endelig komme til det – ja, så kan du helt klart henvende dig til en forhandler og kræve en ny wire udskiftning!
Mange gange kan man simpelthen bare mærke, når noget er godt. Det er sådan fornnemmelse i fingrene, måden hvorpå produktet er designet og virker i praksis. Og jo. Design er faktisk måden hvorpå noget fungerer – ikke hvordan det ser ud.
Spidserne er ligeledes et kapitel for sig: To masker sammen, drejet ret, højreudtagning? Med de ekstra lange spidser er der ikke et øje tørt, så snart du begiver dig ud i hulstrikningens svære kunst – og her har du brug for en spids partner, hvis maskerne skal sidde lige i øjenhøjde og se godt ud:

Den endelige dom: Hvorfor skal du give 400 kr. for et par strikkepinde?

Signature Needles svarer til at give 3000 kr. for en blå Bosch PRO boremaskine. Det er hammerdyrt, men den holder og holder og holder og holder og… Ja altså, den holder bare, ikke? Og den borer som en drøm… ergonomien er fantastisk og den larmer måske lidt men der er kræfter inde bag det solide plastik. Du har lyst til at bore flere huller i væggen end blot de to du skulle bruge i første omgang så du ringer til venner og netværk for at høre, om de har vægge, der skal bores huller i, ikke?Sådan er det at strikke med Signature Needles. Du kan næsten ikke nøjes med et enkelt par, når du først har strikket med dem i et stykke tid. Du er nødt til at ønske dig flere i fødselsdagsgave eller julegave.
Og så er det jo godt, at du blot skal på nettet for at få fingre i dem.

Der findes endda en maskestopper-anordning til de dyre sager.
En maskestopper er smart, når du skal bruge pindene et andet sted eller du skal prøve dit strikkede tøj. Så er sådan en lille fætter uundværlig.
Så… vil du forkæle dig selv og lige har fået skattepenge tilbage – så fis ind på hjemmesiden og skynd dig at bestille sådan et par her. Du kan lige nå det til den 11. april…. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.