Tuesday, May 21, 2024

Bagværk, Jul, Mælkefri kage

Mælkefri vaniljekranse til jul i det lille hjem – vol. 2

Så blev det 1. søndag i advent!

Og sneen er her stadig, for det tager trods alt sin tid for 25 cm sne at fedte af…
Men derfor er der jo ingen grund til, at man ikke kan starte på juleforberedelserne.
Derfor fik jeg igår den sære ide, at lave dej til første omgang vanillekranse klar. Mælkeallergien dikterer margarine i stedet for smør – så det må jeg jo respektere. Men ellers er det de originale ingredienser fra moars opskriftskrukke:

Opskriften kommer snart ude på fanen med “Kageværk” – og da jeg tilfældigvis havde et par øko-appelsiner liggende, tog jeg da lige og rev lidt skal af – for hey, traditioner er godt, men fornyelse skader jo heller ikke engang imellem… Dejen skal så ligge til næste dag (idag), så senere skal mutter her i køkkenet og så skal hun ellers traktere 😉 Vi har dog snydt lidt og købt færdig brunkagedej fra køl til idag, men næh nej, næste weekend vanker brunkagerne – de hjemmelavede altså!
Schkååål i julesnaps!
Når riget fattes penge – det vil sige MIG sagde hunden – så må man have lov til at være lidt kreativ, når det gælder julegaverne. Derfor har jeg rippet den lokale snapsepusher og gemachtet min egen julesnaps til et (u)heldigt(?) asen. Men da sådan en fætter jo skal trække i noget tid, startede jeg allerede idag:
I snapsen er der:
4 kanelstænger
1 spsk honning
15-20 nelliker, nogle af dem stukket ind i appelsinen (talte ikke lige, må jeg indrømme…)
1 hel øko-appelsin (stukket med en gaffel – uden at hyle!)
1 lille bitte stykke ingefær, på en centimeters penge
1 flaske Brøndum klar snaps
1 spsk rosiner
Den skal så stå og trække i en uge eller to, før jeg hælder den på flaske og lader den ligge et par uger.
Serveres med en rød sløjfe om halsen til et stykke godt smørrebrød i juledagene.
Jeg har aldrig lavet julesnaps før, så det skal blive spændende at se, hvordan projektet udvikler sig!
Skål!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.