Wednesday, May 22, 2024

Hjemmelavet fastfood, Krydderier, Stop spild af mad

Stop spild af… Rul en durum med lammekebab

Lav en hurtig omgang lammekebab med rester fra lammekøllen og put det i en durum. Det smager genialt godt og er så nemt som at klø sig bagi, så længe du har yoghurt naturel, kebabkrydderi og mynte på lager. Faktisk behøver du ikke mynte – men det hjælper. Det ER jo lam, trods alt.

Påsken er godt nok et stykke tid væk. Men vi fik ikke rigtigt brugt vores indkøbte lam i den forgangne forårsferie, så vi tog det på revanche en uge senere. Det kom der en lækker lammekølle ud af, som naturligvis blev fyldt med hvidløg og ramsløgspesto – og dagen efter havde vi så meget tilbage, at jeg skar små, tynde stykker af og puttede i noget yoghurt til lammekebab. Jeg så Adam Price lave shawarma med oksekød og yoghurt engang i 00’erne og har brugt hacket siden, da jeg ikke er specielt stor fan af hverken koldt lammekød eller biksemad.

Durum med lammekebab for dummies: Marinaden

Det siger sig selv, at der skal yoghurt til. En god sjat. Og så lidt krydderi. Du kan evt. følge Adam Prices opskrift eller bruge et færdigt krydderi. Da jeg boede i Tingbjerg i 2-3 år, snød jeg og dryssede en god sjat færdigblandet af slagsen i, så var både ADHD-hjernen og mig glad.

Yoghurt, lammekød og mynte – opskriften på en lækker fastfood done right!

And that’s pretty much all, folks. Hvis ikke det var nemt, så ville jeg jo ikke lave det…
Ind i køleskabet i et par timer og hygge, gerne med en tallerken over, og så når du skal bruge det, smider du det på en stor pande og steger det i rigeligt fedtstof i cirka den tid det tager for lamsebamsen at blive brun og sprød.

I mellemtiden snittede jeg salaten (her skal man bare gå amok i tøm-køleskabet – intet salat er for fint til formålet!). Oveni blandede jeg lidt fintsnittet rødløg sammen med sumak-krydderi i en skål for sig. Det er noget jeg har lært fra Bazar Vest i Århus, hvor man får nogle af de seriøst bedste durums i byen! *savle*
Sumak er et middelhavskrydderi, der smager syrligt og er en light version af syltede løg i vineddike. Ok. MEGET light. Men ikke desto mindre klæder de to ting hinanden i det mellemøstlige køkken.
Her bliver løgene ved med at være sprøde i stedet for bløde. Har du i stedet syltede løg, så bruger du bare dem i stedet, det skal ikke skille os ad.
Har du en sjat koriander, så brug også den til din durum.

Nå, og så smider du kødet på en GOD VARM pande og 5-7 minutter senere er der serveret. Du kan enten bruge originale fladbrød eller vælge de meksikanske tortillaer til din durum og lammekebab. Jeg brugte sidstenævnte…

Smid en omgang yoghurt natural eller hvidløgsdressing på, ligesom Ali gør nede på grillsnasken på hjørnet og du har en gudespise, der endda giver god samvittighed og point hos partneren. Jeg er sikker på, at alle vinder i dét scenarie 😉

Bon appetit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.