Wednesday, May 22, 2024

Køkkenet

Brug en iskugleske til frikadellerne

I forbindelse med min sidste post om ramsløgsfrikadeller ville jeg lige dele et lille fif jeg har fundet på til at gøre frikadelle-formningen nemmere! En iskugleske er for fridadeller hvad bøf-formeren er for burgerbøffer, hakkedrenge og krebinetter. Man slipper for ulige størrelser (praktisk hvis man skal lave dem til børnefødselsdag for eksempel) og stegetiden bliver ens for alle.

For ikke at nævne fedtede fingre. Der er nemlig mange, som ikke gider det der show med fedtede fars-fingre, og jeg er helt klart en af dem. Man kan også bruge gummihandsker til at forme kuglerne, men hvad så, når de skal ned på panden anyway?

Never fear – Iskugleske is here! Og fedtede fingre er en ting fra fortiden.

Iskugleskeen med fjeder redder dagen

Med denne her løsning undgår du både latex på grabberne og at tilføje ekstra smag til dine frikadeller fra dine hænder. (især praktisk, hvis du lige har haft dem i ting, der ikke kan gå af med vand og sæbe…. fx motorolie).

Og så kan du i øvrigt få mere ud af dine køkkenredskaber, så de ikke længere keder sig så meget i køkkenskuffen. To fluer med ét smæk. You’re welcome.

Se?

Works like a charm. Især hvis du har sådan en fætter med udksyder-fjeder indeni, som giver slip på kuglerne nemt og uden at du skal løfte en finger – so to speak.

Se hvordan herunder:


Ét voila!
Det er nok det mest geniale cooking hack jeg selv har opdaget i år. For jeg er godt nok ikke fan af de der fedtede grabber, skeer all over og jeg skal give dig.

Du behøver ikke engang en særlig fancy model heller – men skal du have den som er på billedet, kan jeg anbefale at du kigger hos DeBuyer, som er et fransk mærke, der primært er kendt for deres stålpander til krukkede franske køkkener og almindelige køkkenhelte:

Iskugleskeen fra DeBuyer er en klassisker – og ikke kun til is. Der er mange andre ting man kan bruge den til. Fx kugler af SMØR, mousse, sorbet, fars, tartar mv. – ja, selv avocado i små stykker kan den bette ske håndtere uden (s)merde 😉

Du behøver selvfølgelig ikke at købe lige præcis DeBuyer. Men som ejer af den franske, krukkede jernpande kan jeg ihvertfald stå inde for kvaliteten af værktøjet.
Den kan også fås i mindre størrelser, dog ikke af den franske afstamning, men som et nørdet stykke tilbehør fra Kunst & Køkkentøj! I så fald vil jeg ikke høre noget brok over du har fået flået din bankkonto. Det var ikke mig, der tvang den ned i din kurv, bare så vi er clear!

Til gengæld kan man også få dem med et mere ergonomisk præg, f.eks. som en “Good Grips” fra OXO.
Det er f.eks. smart, hvis man er plaget af gigt eller skal lave RIGTIG mange deller… Som i “en hundrede stykker” eller lignende…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.