Sunday, May 19, 2024

Kage

Kokostoppe med marcipan og revet appelsinskal

Fra Corona-kassen drog jeg en appelsin, der kom med direkte import til min turban- øh, dørtrin… Også kaldet Fresh.Land, som omtalt her.

Fra skabet udtrak jeg vanilje, æg, marcipan og væltede det hele sammen i mængderne, der er beskrevet her hos Valdemarsro.

Det er den simpleste og nemmeste opskrift for dummies – den KAN næsten ikke gå galt. Medmindre du hælder for meget æg i, for så bliver dejen alt andet end dejlig……. Selv appelsinskallen kan ikke gå helt i ged. Jeg brugte skrællen fra ca. ½ – 1 appelsin til en dobbelt portion af de her små tårne. 
Når de er bagt og blevet gyldne på toppen efter en hedetur, tager du da din chokoladesmelter (Åh jo – troede du ikke, der var nogen, som brugte sådan en fætter mere? Well, think again!)
Dyppe-dyppe-dyppe. Ligesom når du er på stranden… Dyppe lidt og så op igen!
Lægges i dåse med bagepapir og ind i køleskabet:
Når de kommer ud igen, skal du lægge mærke til kombinationen af appelsinskal, marcipan og vanilje med mørk chokolade, der rammer smagsløgene med lige dele sødme, friskhed, syre og vanilije. Altid vanilje. Ingen gider jo spise dem uden, vel!

Lad mig lige indskyde en ting omkring æggene: Jo, de SKAL i. De holder for pokker dejen sammen. De er ikke veganske – men de er så meget bedre på grund af det!

Hvis vi medtager tiden forbrugt, har du kun investeret lidt over en time – plus minus minutterne du brugte på at bande over chokoladen ikke blev smeltet ordentligt eller der kom vand i den. Nu ved du, hvorfor man skal bruge OBH’s chokoladesmelter….. 
Ialt cirka et afsnit eller to af din yndlingsserie på Netflix eller HBO.
Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.