Sunday, May 19, 2024

Fisk & Skaldyr, Forretter, Scoremad

Asparges med Laks og Rejer – ligesom vi plejer og genial som forret

Laks og rejer i skøn forening med kaviar-dressing og sort guld på toppen. 
Smidt sammen med lidt grønne ærteskud.
Helt simpelt, gudbenådende enkelt og godt som bare fanden. 
Var det ikke fordi det er dyrt og bliver en tand for ensformigt, så ville jeg ikke leve af andet hele foråret. Det og så jomfruhummere, for de ka’ altså noget!
Og skulle man spice det op, så kan man lave dem med hakkede, kogte æg og en tynd hollandaise/bernaise henover. YUM! A little piece of heaven…
Nå, men du vil garanteret gerne vide, hvad jeg har kommet i sovsen. So to speak.
Jamen, du snupper lige skallen fra en ØKO-citron og putter den ned i en omgang creme fraice eller anden lidt tyndtflydende dressing-base af noget mælke-agtigt. (Her bruges der Alpro natural yoghurt, but suit yourself).
Så langer du en eller flere skefulde kaviar i, topper med salt og peber og hvis det skal gå rigtig fancy for sig, kan du dashe et lille svirp af dijonsennep i. Nope, I kid you not, dijon og rejer er mit hemmelige trick til smagfulde rejer.
Husk lige at dryp en fornuftig mængde citronsaft i sovsen også, det klær den sgu så fint…
Og så er det ellers op på tallerkenen med laksen. Bedst hvis du har et bagt stykke laks fra dagen før – men røget laks kan også noget (søg på “Asparges” her på bloggen, så får du et par hits…).
Så er der faktisk serveret.
Find gerne et stykke lækkert italiensk flute med en klat Naturmælk SMØR til. Det er svært at fucke dén helt op…
Så har du gjort dit arbejde.
Du får flere stjerner i kærestebogen, hvis du popper en kølig hvidvin og serverer den på en solbeskinnet altan. Men dét er bare krøl på toppen. Det her, venner, er nogen af de gode sager, som foråret kan byde på. Jeg ville have givet spidsen af en lillefinger for en Læsø jomfruhummer til retten – men scoremiddage og hverdagsmiddage skal kunne kendes fra hinanden, yes? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.