Friday, December 01, 2023

Påske, Scoremad, Simremad

Scoremad: Langtidsstegt Lammekølle i stegepose med citron, hvidløg og hvidvin (5 timer)

Så… Lam i stegepose med the good sjit? Som i kødet falder fra benene – på den gode måde?

Sådan a la “jeg havde lige 5 timer jeg ikke skulle bruge til noget, Ulla…” stilen?

Easy, my dears. 
1. Man går i køleskabets dyb og finder følgende: 

Ok, teknisk set var hvidvinen fra kælderen, but who cares – løg, hvidløg og citron – ØKO blev der sagt!
Du skal kun bruge skallen fra det gule bæst, SO MAKE IT COUNT! Allerhelst skulle man jo lige have et åbent køkkenvindue, hvor man kunne rage en arm ud og plukke direkte fra planten, men da vi hverken er udstyret med et citronvenligt klima (surt, right? ….) så må supermarkedets jo gøre det ud for den solskinnede veranda med det gule guld.  
2. Find din indre posedame – og gerne den store. Det er et lam, ikke en poussin vi skal stege jo!
3. Ros din mandarin
Nu skal vi igen have gang i den solbeskinnede veranda, altan, terrasse … Men denne skulle nok kunne holde det nordiske klima, selv i efteråret. 
Grib fat om stilken og træk hårdt til – hårdere end du umiddelbart ville tro. Sådan en rosmarin er en solid fætter, der gerne stikker lidt af. – Hvis I forstod sådan en lille en…
#LammeDusk
4. Put løg, på bund, i pose, med kølle, på bunden af fad.
Kay?
Og tilsæt nu de øvrige ingredienser. Hvidløg i små stykker, citronskal, ros marinen og kast den ud over lammet. Jeg er sikker på, at lammedyret sikkert er mere end taknemmelig for den slags pynt indeni posen. Ihvertfald bliver dine smagsløg senere!
Hæld en god og generøs omgang hvidvin i posen – og gerne på dig selv også. 
Husk dog i din koger at tilføje 2 dl. vand til posen også. Jo mere væske, desto bedre dampbad. Og har du været i dampbad, så ved du godt, at jo mere damp, desto bedre kogt bliver man. 
Ergo – pøs that water!
Så mangler du lige en enkelt ting: Juster temperaturen på ovnen til ca. 90-100 grader (almindelig ovn) og nu sætter du den ind. 
Intet stegetermometer, din hipster – her laver vi mad efter mormormetoden… TID du ved!
#OvnCam
Og så sætter du dig ind og strikker på en bluse i 4-5 timer, og snart breder duften af hvidløg, hvidvin og rosmarin sig i stuer og gården og du bliver den allermest populære (eller upopulære, afhængig af dine naboers kulinariske evner) beboer i opgangen. 
Pulled lam!
Kan du lide at blive savlet over, så er det her den metode du skal bruge. Drop Tinder, denne her er både mør, trukket og tender. Så det falder fra knoglerne faktisk. 
Den lange stegetid gør nemlig, at de fedtmarmoreringer som normalt findes i lammekøllerne smelter væk og skaber en stegesky, som ganske vist er en fed sag, men smager überfantastisk.
….And the rest, som man siger, is history:
#ApprovedByVikings

Velbekomme.
Hvis ikke din virtuelle Tinder-date dåner og får en kulinarisk lammer af sådan en steg, er det ikke min skyld. Så tømte du vinen før lammet gjorde, din luskebuks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.