Tuesday, June 25, 2024

Garn, Strik

Brug Airtable som strikkejournal

Jeg har flere steder set de skønne strikkefruer bruge en fin og analog bog med alle deres strikkeprojekter journaliseret. Hvad jeg dog finder en smule uoverkommeligt er at jeg skal indtaste og keep track på alle de formastelige sider, og man glemmer sgu også ofte at opdatere bogen med slutresultaterne. Og når man så er færdig… “hvor var det nu liiige jeg noterede det her smarte tip eller bemærkning om min strikkefasthed og nye input fra andre?”

Men niksen biksen, Karen Blixen.
Ikke mig!
Det er ikke for ingenting, at jeg til daglig arbejder med digital marketing og har den uofficielle titel som “Finder of new and spiffy digital tools”!

Så da jeg skulle finde en nem metode til at få et komplet og samlet overblik over både strikkeprøver, projekter, strikkefasthed og whatnot, benyttede jeg mig af et Excel-tool, som ovenikøbet koster gratis ude på det dersens interwæbs.

Yessir!

Mød Airtable: The Online Knitting Tool to End All Analoge Strikkejournaler 

Jeg tror det nemmeste er at starte med et billede eller to – for kun den vej kan I få at se, hvor meget man kan udnytte det kæmpestore udvalg af funktioner. Og uden at sprænge bankbogen imens. 
Sammen med søgbarhed, mulighed for at sortere data efter egne ønsker, del-barhed med andre brugere (fx hvis man “strikker sammen hver for sig” eller anden virus-relateret samvær i grupper uden fysisk mulighed for at mødes) skaber Airtable (link her) en effektiv men simpel platform til at samarbejde.

Klik på billedet for at se det i stor størrelse

Herunder: Sådan bruger du Airtable til at holde styr på dine strikkeprøver

Her har jeg sorteret mine strikkeprøver ved at bruge fanerne – således at jeg på hver fane har alle pindestørrelser dækket, og i arket tilføjet alle de strikkeprøver jeg har lavet gennem tiden, inkl. strikkefasthed før og efter vask, hvilket garn osv. (Kan du nævne bare én analog strikkejournal der har sådan en feature?!)

Klik på billedet for at se det i stor størrelse. 

Herunder: Sådan grupperer du kolonnerne i Airtable for max overblik

Her har jeg valgt at Airtable skal gruppere mine indtastninger efter pindestørrelsen i opskriften (upåagtet hvilken størrelse pind jeg så endte med at benytte mig af). På den måde har jeg alt information og viden samlet på ét ark, og behøver ikke tage flere faner i brug. Smart, enkelt og ligetil.
Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Airtable har selvfølgelig en app til din mobilos så du kan uploade billeder/PDF filer og eksportere til din kalender via fx iCal 

For hver kolonne kan du selv vælge typen af input. Har du fx modtaget din opskrift via PDF, kan du uploade denne til Airtable. Og når du så sidder der i solen og tænker “Ih, nu skal jeg ind og hente computeren for at se hvad opskriften siger”… Så tøv ej – tag din mobil op af lommen, åbn Airtable-appen og klik på opskriften i PDF-form du var så smart og klog at uploade da du købte den. 
Jeg ved det… Det er næsten FOR smart. Mit hoved var tæt på at eksplodere i ren UX-lyksalighed, da jeg opdagede smartness-faktoren i den.
… og så må jeg jo hellere også nævne, at den et hamrende nemt værktøj at organisere fx billeder af strikkeprøver, data, links til opskrifter på nettet, sætte dato på for fx garnudsalg udløb og eksportere til din Google- eller Outlook-kalender. 

Airtable: Ja, selvfølgelig kan du tilføje faner som i Excel

Et andet smart fif er, at der selvfølgelig er finten med flere faner i samme Workbook, præcis som i Excel. Det vil sige, at du fx kan arrangere en fane til strikkeprøver på pind 3, 3.5, 4 og så fremdeles. I hvert ark kan du så uploade billeder af dine strikkeprøver, tilføje kommentarer eller andet fancy undervejs. Det bedste er, at du kan udbygge undervejs – UD FRA NETOP DINE SPECIFIKKE BEHOV!
Har du brug for flere argumenter for at gå fra analog til digital strikkejournal på nettet?
Så kan du jo lige tjekke Airtable’s egen præsentations-video ud. Værktøjet er en digital schweizerkniv og multi-tool, så tag hvad du kan bruge og lad resten ligge:

Hvorfor lige Airtable – og hvad er der galt med en analog bog som strikkejournal?

Normalt er jeg all in for det analoge, når det kommer til mine hobbies – thi når man arbejder foran skærmen 8 timer i træk under normale omstændigheder, har man ikke brug for mere skærmtid i fritiden. MEN – jeg er også glad for god UX og jeg er lidt af en toolmaster inde bag hjelmen.

Derfor kan jeg i netop dette tilfælde virkelig anbefale, at du tjekker Airtables digitale værktøjskasse ud. Det kan (næsten) ALT – også det du ikke troede du kunne. Og ja – det er gratis og dit for altid, såfremt du ikke skal bruge det til mere avancerede ting som fx CRM management eller bygge en Storebæltsbro med det 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.