Tuesday, February 27, 2024

Strik

Nyt projekt: Find Your Fade Shawl

Engang imellem sker det, at jeg bliver grebet af et eller andet kreativt strikkeprojekt, og så tager fanden ved mig… NU skal det være, for så har jeg som regel set så mange billeder på Instagram, at jeg også må igang.

Sådan var det blandt andet med “Find Your Fade Shawl” – som jeg vistnok har set i dansk udgave med et andet navn, som jeg ikke kan huske nu. Sjalet har 6 farveovergange og er bedst i strømpegarnstypen – så når du alligevel er ved at rydde dit lager igennem, så kan du jo lige så godt samle lidt af alt det du har liggende. Ihvertfald hvis du har 2-300 meter liggende af forskellige farver, der passer sammen. Så kan du roligt starte dit “Find Your Fade” sjal.

Det bliver strikket i retmasker og blondestrik – jaaah, min første hulstrik!
Jeg er SÅ stolt. Jeg troede det var sværere end som så, men det var utrolig nemt, fordi rækkerne var de samme, hele vejen igennem, med få undtagelser. Så når du alligevel skal lære at strikke på engelsk, så kan du lige så godt gå hele vejen… Eller noget.

Til at starte med gloede jeg nu lidt. Det ligner bestemt ikke et sjal – snarere et par dametrusser i et meget fancy mønster! Ja, der var da et stykke tid, hvor jeg i sjov kaldte det min “Borat Mankini” – fordi den lignede en Borat’sk mankini (mandlig bikini, red.):

Se – slående lighed, ikke? Farven minder endda om den… 

Men der gik heldigvis lidt tid og så så projektet således ud:

Ja, der er meget blåt. Men det er ikke alt sammen den samme farve. Noget af garnet er fra Madeline Tosh (Merino Light), det blå med lilla nistrer er fra Garngalleriets unika-segment.

Det hele munder ud i en lilla finale, som lige nu er igang med at færdiggøres.

Hele processen har taget  mig ca. to måneder med kontinuérlig strik hver eller hveranden dag. Det er ikke noget lille projekt vil jeg mene, men gentagelserne er meget fine og man keder sig ikke undervejs, da både farver og mønster skifter.

Men! Så skete katastrofen. *Nogen* havde glemt at nævne en teknik/maske i oversigten, som gik fuldstændigt hen over hovedet på mig. Ja, så kan man vel lære det, men egentlig ikke. Strikkeopskrifter KAN se ud som volapyk – så prøv lige at gøre dem på engelsk, eh? Så, mor her var ikke skuffet. Jo, det var hun også, men hun var edderbukme også gal! For det endte med, at jeg skulle pille mindst 40 timers arbejde op – ca. halvdelen af sjalet, fordi jeg ikke forstod betydningen af et “drop yo” – aka lad slå-om masken falde.

Ovenfor: Sådan ser en meget meget stor bikinibuks ud, når man har strikket forkert…

Next up: Sådan ser det ud, når man gør det rigtigt. Og ja – det her sjal er gigantisk! Endda selvom jeg har strikket med mindre pinde end der står i opskriften…

Nogen gange er det godt, at man bor meget langt væk fra alle andre, så de ikke kan se eller høre atomeksplosionen… Men da jeg havde brugt ret dyrt garn til det her projekt, måtte jeg jo hellere komme i sving. Og som sagt så gjort…

Det er som sagt første gang jeg har prøvet kræfter med hulstrik/blondestrik og jeg er meget stolt af mig selv og tilfreds med resultatet. Selvom sjalet ikke bliver eller er fejlfrit, så betyder det ikke noget i det store og hele, for den assymetriske form har jeg lidt en svaghed overfor… Og så gør det ingenting at det skifter farve og kan bruges til forskellige slags farver og ting med de forskellige farveovergange.

Undervejs købte jeg mine Signature Needles, som overtog jobbet fra KnitPro pindene. Dem er jeg ganske svært tilfreds med… For så mister man ikke to dages blondestrik, når limen i wiren går fra…

Hvad er din “fade”? Og har du tænkt på at lave et sjal i seks forskellige farver? Eller ville du bare lave det ensfarvet??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.