Tuesday, May 21, 2024

Garn, Hækling, Håndarbejde, Strik

8 kilo jordbær, 2 sokker og en poncho senere …

Måske skulle jeg bare begynde at kalde alle mine blogposts “Siden sidst” – for sådan føles det efterhånden, når der er så langt imellem snapsene.

Sandt at sige, er det jo ikke første gang jeg har haft en flere måneder lang “pause” eller hvad man nu kalder det. Men jeg må også være ærlig og sige, at en pludselig opsigelse fandme trækker tænder ud. Så er det sagt. Og især hvis den ikke er sket på en særlig pæn måde. For det gjorde den ikke, for at være ærlig. Jeg skal spare jer for detaljerne, men processen var ikke køn, og jeg var ganske medtaget bagefter, og måtte have fat i både A-kasse og fagforening. Da jeg kontaktede en tidligere ansat, kunne jeg se, at jeg ikke havde været det eneste “offer” for en række ret trælse personers adfærd og i så fald er jeg glad for at jeg er kommet ud af det nu. Men det var et sejt træk og jeg har stadig ar derfra, selvom jeg i maj måned startede i et nyt job i Århus.

Når verden skrider, så tyer man til det, der “feels good”. Og jeg har så sandelig haft gang i de kreative værksteder, og ikke mindst hyggelige oplevelser. For første gang i flere år har jeg fået en ny “strikke-buddy”, der endda bor ganske kort fra mig selv, hvilket har været vældig hygsomt.

Herunder kan du se lidt af det, jeg har bedrevet de sidste par måneder eller fire…:

Det er jordbærsæson – og det var år og dag siden jeg sidst havde været ude og plukke jordbær på en jordbærmark. Men det fik mig og en god veninde heldigvis taget revanche på sidste weekend. 9(!) glas marmelade, 4 kilo i fryseren – de 8 kilo bær blev godt brugt. Og nu er der ihvertfald et lager til det kommende års tid, fx til kager. Mmm…. Danske jordbær. Men hvorfor bliver man så hurtigt mæt af de små sataner?!
May the 4th kom og gik – men så skulle hr. kæreste og jeg ud og prøve noget nyt…

En tur på KARMA SUSHI overbeviste kæresten om, at det der rå fisk faktisk kan være en helt i orden afløser for en burger nogen gange. Det var rigtig hyggeligt og smagte helt fantastisk. Det var kun 2. gang vi var ude at spise sushi sammen, så jeg var ganske spændt på, om han ville synes det var et hit. Heldigvis har han nu fået smag for det, så jeg ser frem til, at Karma Sushi åbner sin 120 personers restaurant i Frederiksgade meget snart…
11. og 12. juni var der Garnstafet i Århus – en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor 9 garnforretninger i Århus holder åbent en hel weekend, med tilhørende events om aftenen. Jeg smuttede ned til Garnkisten, hvor gårdhaven var åben og “kom til” at tage et par nøgler garn med hjem… Hovsa. En ny omgang lækkerhed fra Garngalleriets mange farver, til en af vinterens projekter. Og så lige lidt ekstra udstyr. Man kan jo aldrig få for mange hæklepinde… 😛
I juni blev jeg også færdig med et projekt jeg havde påbegyndt i april måned – nemlig min første strikkede poncho, på engelsk! Mønsteret på den assymetriske poncho (dvs. med kun 2 spidse hjørner) hedder “Foxglove poncho” og kan findes på Ravelry, hvis du skulle være blevet nysgerrig og vil prøve det selv. Jeg var helt nybegynder udi engelske opskrifter, men det gik heldigvis fint, for opskriften er relativ simpel.
…Det vil sige: Indtil jeg var næsten færdig og bare manglede kanten. For der er ikke noget mere irriterende, at nå ned til slutningen af projektet og derefter finde ud af man har glemt at tage ud på begge sider. Så må man pille op og strikke 180 pinde.. igen!

Sur rø… men man lærer forhåbentlig noget af det alligevel…
Men den er flot!
Og jeg har allerede brugt den indtil flere gange…

Da den første sommer begyndte at vise sig, gik jeg en tur i min baghave… Sådan føles det ihvertfald, når man bor så tæt på skov og strand. Mollerup skov er helt utrolig smuk om foråret!
En af de rigtig farlige ting ved at købe godt garn, er at det kommer i “fed”. Og i maj måned var jeg ved at være ret træt af at bruge spisestuestolene… Så jeg købte mig en garnvinde og et krydsnøgleapparat Et hvaffor-et-apparat? Et krydsnøgleapparat. Se det her. Den er god nok. 
Og den tager dæl’me fra, skal jeg love for! Se bare her:
Så er der garn til sokker:

“Nebula” hedder dette garn, som er håndfarvet i England by Kate.

Hvis du skynder dig, kan du lige nå at få fat i et par fed, før den britiske told pålægges varer ud af landet…:

Men fine er (neon)sokkerne nu blevet: 
Og så har jeg fået mere nyt garn – denne gang med glimmer! Man kan ikke se det så godt, men der er altså glimmertråde i de fine 100 grams fed fra Garngalleriet nedenfor. Garnet hedder “Chispa Merino Sock”, der er 400 meter i hver, og det er sokkegarn, dvs. 80 merino og 15% nylon. Fem procent glimmer:

Da jeg overvejer at begynde at nyt bluseprojekt med de blå-gule garn, bestilte jeg i begyndelsen af juni en test-farvning for at tjekke garnets kvalitet. Wollelfe er et tjekkisk mærke, der sælger over hele verden – til en ret fair pris (ihvertfald for håndfarvet garn).

Garnet her er sokkegarn. 80% merino og 20% nylon. Selv med nylon er garnet super-super lækkert og blødt, næsten som en babymås! Og skæg kombi, men der er tusind forskellige, så det var meget svært at vælge!

De her to “garnkager” (yarn cakes) er beregnet til at lave 2 ens sokker. Men man kan også købe større bundter af det samme, bare i én stor. Garnet er perfekt til alle slags sjaler, sokker, huer etc. – og nu også trøjer (håber jeg).

Ja, efteråret kommer sku ikke til at mangle projekter. Hvem sagde, at kvinder ikke også kan være nørdede? Det er bare noget andet end fx computerspil vi går op i… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.