Monday, May 20, 2024

Hækling, Malebøger

Et skridt frem – og to tilbage…

Den anden dag snakkede “hubby” og jeg om, hvordan det egentlig er lidt af en tilfældighed, når noget bliver ens hobby. Når jeg tænker tilbage på, hvordan alt det malebogs-hejs kom ind i mit liv, er det egentlig utroligt, så tilfældigt tingene synes at være. Men også at der jo måtte være et kald et sted fra, som jo blev modtaget af selv samme malebog, da jeg stod nede i Panduro Hobby en kold februardag i 2015 og lige var blevet vraget samme dag af en træls arbejdsgiver over en tidligere projektansat.

Jeg havde brug for noget at foretage mig, så det skete at jeg stødte på Den Hemmelige Have – og vupti, så var jeg solgt. Den første malebog siden 2010+ var i mine hænder og samling, og kort efter blev den “sponseret” i et nyhedsbrev fra personen, der lavede den hæklede Mandala – Sophie’s Universe, aka Dedri Uys fra LookAtWhatIMade.
Herfra gik det stærkt… For Dedri viste mig sine egne malebøger, og så var den første bog bestilt på Amazon kort efter.

De første blyanter i bedre-end-standarden-kvalitet dukkede op og så blev sortimentet langsomt udvidedet af to-tre omgange, ligesom malebogssamlingen nu er oppe på en 15 stykker…
Godt hjulpet på vej af fast indkomst og mere blod på tanden – samt ikke mindst en række nye Facebookgrupper med både danske og udenlandske deltagere. Yes ma ladies (and gentlemen) – dat malebogsdims is a thing!

Derfor ville jeg vise jer de nyeste tilføjelser til samlingen – hvad der rokker på min båd lige for tiden:

Steampunk er ikke noget nyt fænomen – ejheller i malebøger. Men på min boghylde pynter den nu ganske flot:

Og det her nok noget af det bedste… For når man køber en malebog med KAGER som omdrejningspunktet, så er det klart, at man får visse… behov. Men det behøver man ikke nødvendigvis. Med denne bog kan du få alle de kager du vil – uden at blive kalorieforskrækket, for hvis du endelig drister dig til at sætte tænderne i dem, så indeholder papir vist ikke lige så mange kalorier som fløde. Har jeg hørt.

Når jeg ikke sidder med farver på hjernen, så er jeg i fuld gang med at udleve min strikkede sokker-passion, som for nylig blev legemeliggjort af min mors sokkeopskrift. Næ, faktisk er det min bedstemors, og det er da lidt hyggeligt, ikke? Så jeg har hermed strikket mine første “Heritage Socks” – denne gang i blåmeleret strømpegarn og er blevet ret fine venner med de 4 strikkepinde…:
Ups, så sneg der sig lige et par søheste ind fra siden. De er fra “Det Forsvundne Ocean” og ja – du må selv Google dig til resten, men du har nok spottet titlen i den nærmeste Bog&Ide hvis jeg ikke tager helt fejl… 
Look at these three beauties! 
ER de ikke skønne? Det er da lige til at blive helt glad-i-låget af. Farveterapi skal der til engang imellem, og jeg er i besiddelse af nogle af de bedste for det… Fra “Garnkisten” i Århus har jeg nok til det næste store projekt i de her tre skønheder (strømegarn fra Garngallariet)
Fra strømpegarn til store projekter… Ahem. Så er det her vist et af de større. Den er endnu ikke lige så stor som min Mandala (se link her) – men den nærmer sig. Det er den hollandske “Dutch CAL 2015” og den er lige så underholdende (næsten) som Sophies Universe CAL 2015.
CAL står i øvrigt for “Crochet Along” som er “Hækl et par omgange hver uge”

Som sagt er det godt at have lidt at tage sig til.
Især når nu arbejdet besluttede sig for at fritstille mig, da min stilling blev nedlagt og oprettet i USA i stedet for. Det er en af de risici man kan opleve i en hyper-growth virksomhed, da alting sker så hurtigt, at selv management-staben kan have svært ved at følge med. Det er surt og ja jeg er træt af modvind op af bakken, men er der én ting, jeg har lært de sidste tre-fire år, så er det, at der ingen garantier er. Tingene kan ændre sig hurtigere end du kan nå at sige tre-fire-seks-sjyv-otte-og-en-fyraftensøl, og så er du et helt andet sted.

Så mens jeg re-grupperer og søger jobs, keder jeg mig næppe. Det sørger ovenstående ihvertfald for. Men det har været svært at lægge ud her på bloggen, så det er altså derfor der har været lidt stille, hvis du skulle have undret dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.