Wednesday, May 22, 2024

Oplevelser

Mallorca tur-retur… og en helvedes masse regn!

Så rundede kalenderen lige 1. september og jeg indså at det var lidt for lang tid siden jeg sidst havde skrevet noget herinde.

Siden sidst er jeg blevet meget klogere på, hvor man IKKE skal tage afsted på ferie.
Det skal man nemlig ikke i regnvejstiden på spanske øer, som ikke har fået regn i 4 måneder. Og man skal helst lade være med at besøge øen, netop når det første regnvejr hele sommeren synes det kunne være rart at gæste flere dage i træk. Især hvis man har planlagt en tur til at se øens seværdigheder. Eller bare gerne vil i poolen og slikke sol et par dage. I silende regn kan den slags godt blive lidt vanskeligt at holde humøret oppe ved sådan en sol-eskapisme…

Men trods regn og skrigende unger kl. lort om natten i flyet, et race gennem Københavns Lufthavn for at nå det sidste tog til Jylland kl. 02:00 om natten… så kom jeg for første gang på en “Ferie jeg ikke ville hjem fra”. Når man har godt selskab, et godt hotel, masser af gratis drinks – og ikke mindst et hotelværelse i misundelsesværdig afstand til vandet, så er det svært at være utilfreds, når nu der er så meget andet som ellers er rart at være på ferie for. Maden kommer i en anden blogpost, nu er det tid til at vise hvorfor jeg havde glædet mig så meget til at komme sydpå…

Det begyndte ellers meget godt. I fuld solskin (sommeren havde netop byttet plads med Mallorca i Danmark…) gik det over sky og land – og så mødte vi en gammel mand. En gammel sky måske. Eller hvad man nu vil kalde den. Tung var den og vi ankom, netop som den første regn i 4 måneder ramte Mallorca. Men nogle aftener så nu pænere ud end andre…:

Dette var lørdag – dagen efter vi ankom. Et held at vi begge to var trætte, så var der ihvertfald ingen der så skævt til at vi lå og morfar’ede den på værelset hele eftermiddagen efter en kort gåtur langs strandpromenaden:

Og hvilken strandpromenade…. Aftenerne var heldigvis (næsten) altid skyfrie, så det blev nogle pæne aftenbilleder:

Solnedgang over Palma-bugten…

Og ja – jeg ville da også gerne lave fitness på denne måde, når nu vejret var SÅ lækkert!

Solbadning og lidt farvelade blev der dog tid til… Et kønt syn, ikke? Liggestole – nu med halvtag!

Havudsigten var… helt bogstavelig. Man kunne kigge ud over det hele fra hotellets pool-område.

Men det var med de solbrune stænger som indsats – for et par timer efter så det således ud:

*suk*

Men i det mindste var der masser at lave på Øen – man kommer virkelig ikke til at kede sig. Den ene dag havde vi valgt en kombineret tur til Hamms-grotterne, perlefiskerne og et lokalt marked:

På Mallorca laver de kulturperler (kunstige perler, red.) . Det er de efter sigende så gode til, at selveste Versace faktisk har syntes de var cool – så han brugte dem i sine kollektioner. Jeg vil dog give ham ret i, at de har et helt særligt skær hernede, og det er fordi de dypper glasperlen i blendede fiskeskæl 30 gange – hvor andre måske kun dypper den 10 gange. I don’t know. Det lød plausibelt nok, for jeg købte for 80 euro perle-swag til hals, ører og håndled. Skulle jeg have haft det med hjem hos en guldsmed i Danmark, var jeg nok ikke sluppet så billigt. Så lidt sparede man da…

På Mallorca dyrker man også mandler, og nogle af dem kan du se her på billedet – de salte, afskallede og naturel-udgaverne. De er ægte, klassiske spanske mandler og smager himmelsk!

På det lokale marked var der masser af lædervarer, tøj og … dyr. (Psst: Jeg tror de skal være glade for, at Dyrenes Bekæmpelse ikke kommer her forbi. Det var SÅ gustent!

Senere kom vi forbi en likørfabrik/keramik-butik. Nøj hvor havde jeg lyst til at tage allesammen med hjem, men så stor er min væg på terassen desværre ikke… 🙁

Ja, Mallorca har sine perler… og der var mange steder man kunne købe dem. Selvfølgelig også i lufthavnen:

Og ja – vi var skam i drypstenshuler. For i tidernes morgen, da øen blev dannet, var der hulrum under klipperne og de hulrum blev igennem en million års tid eller så, vokset til med drypsten. En drypsten kommer af vand der er meget mineralholdigt, og som (når den drypper ned), efterlader en lillebitte sjat mineral på stenen. At lave 1 cm. sten tager normalt 30-40 år… Så når man nu går forbi en 3 meter lang drypsten, der er forbundet via loft OG gulv… så gisper man sgu lige lidt. Men I kan jo dømme selv…:

Vi så et show med en båd og nogle billeder fra en lyskanon… men da det var skybrud udenfor blev showet vist kortet lidt af. Det var nu også fint nok – jeg har aldrig været en opera-person anyway…

I byen hvor vi boede (ca. 10 min. fra hovedstaden) lå et akvarium med fisk fra de 7 verdenshave. Eller – sådan føltes det ihvertfald. Der var MANGE fisk!!!

“Hey babe – how’ you’re doin’!”
Morænen Boris siger hej…

Hvad de skal bruge den store bule på hovedet til, aner jeg ikke. Men skægt ser det ud i et million liter stort akvarium….

På dette akvarium finder man Europas største haj-bassin.
5 millioner liter vand.
8 meter dybt.
Her svømmede 11 bette hajer rundt i en uendelig strøm af karrusel-moves… Det var meget meget flot og jeg kan kun anbefale dem der skal til Palma de Mallorca at besøge stedet. Når nu vejret var vådt, kunne vi lige så godt se på andre blive våde i stedet. Og ja – det ER tun du ser. Fiskene i dette basin var minimum 50-70 cm. lange!

I am sushi!!! (Bluefin tun)

Har du fået et “toejob”??
…Ja. SELVFØLGELIG skulle vi da prøve “iFish”…!
Det der normalt koster 250 kr. herhjemme fik vi for bare 18 euro (for 2 pers.) hernede.
Om det kilder?
You betcha!!!!
Om det er lækkert? Ja, når man ikke længere får små tics af at blive suttet på tæerne…

Fiskene har ingen tænder, så du bliver ikke spist. Undtagen din hårde hud altså…

En anderledes romantisk date – men soooo worth the money!

Og ja – det bedste ved det hele var jo egentlig bare at komme ned og få hverdagen på afstand, så vi kunne nyde hinanden. Det skal jeg sandelig love for vi også gjorde. Fra drinks i skyggen til lækker forkælelse, spa, shopping og gåen hånd-i-hånd langs strandpromenaden hver aften. Der er masser af ting at tage sig til på Mallorca – men mest af alt sørger (aften)vejret for stemningen. Og well – ja, de gratis drinks var da heller ikke at foragte 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.