Tuesday, May 21, 2024

Århus - Smilets By, Oplevelser

Tur til Djurs Sommerland

Hold da kæft – det blev sommer lige pludselig skal jeg ellers love for!

Men – ingen sommer uden sommerland, så her i matriklen, lagde vi for noget tid siden skumle planer om at overtage børneparadiset no. 1 – Djurs Sommerland. 
Og når man nu er et legebarn selv, hvad er så bedre end at besøge en hel park, hvor den slags er så hjertelig velkomne? Komplet med piratskibe, slikbutikker, rutsjebaner og hoppeborge galore!
Man kan godt mærke, at det her er ude på Jyllands marker. For jord koster ikke særlig meget i forhold til midt inde i byen i København… Det er stort. Så tag gode sko på! Nu har jeg sagt det…
Midtjyllands trafikselskab har lavet en aftale med forlystelsesparken, så du kan komme afsted for blot 270 kroner – OG få billetten tur/retur med bussen betalt i ét klippekort på en hel dag sammen med indgangen. JA TAK siger man så. Det kan godt være jobkontrakten er underskrevet, men lønchecken kommer først til efteråret, så der må spares, hvor der spares kan… 
Det er nu meget hyggeligt at tage på tur ud i Jylland – folk er som regel vældig flinke – endda også buschaufførerne. Det var nærmest som at være afsted med en turistbus, da der ingen stop var, når man tog den direkte special-linje.
På vejen kom vi forbi den yndigste sommer…
Jeg kan ikke mindes, om jeg nogensinde har besøgt Djurs Sommerland før, men tag BonBonLand og gang det med fire. Så har du ca-størrelsen på det her sted, der bugner af forlystelser og leg… Og pirater:

Tre dødningehoveder sad på et springvand. Så siger den ene til den anden: “Du..øh… jeg tror jeg har noget i munden. Jeg tror jeg skal knække mi-….. *splash*”
Og der er også et par forlystelser eller tre…
Piratbådene – bemærk den store rutsjebane i baggrunden…

Fx vandbådene/vandrutsjebanen, som jeg fik hevet gemalen op i. Han troede han skulle dø, da vi forlod det frie fald og sluttede med et brag – eller pjask – i den indbyggede pool:

Våd? Nej nej, hvad snakker du om? 
Heldigvis var det rigtig godt vejr – og varmt. Sommer, you know, that feeling you spend the entire year dreaming about. Endelig var den her – 25 grader og en let brise. Kan du stave til P-E-R-F-E-K-T? 
Den bedre halvdel betakkede sig dog, da det gjaldt Danmarks længste rutsjebanetur med diverse loop… Den skulle fartdjævlen Hottie Von Dottie da op i. Når man har taget Bakkens TopSpin 3 gange i træk uden at knække sig, så er sådan en lille rutsjebane da en lille hyggelig søndagstur:
Ahem. Ja. 
Jeg vil sige det sådan, at jeg kan godt forstå, hvorfor mine forældre nægtede at gå med mig i div. forlystelser, da jeg var barn. Selvom jeg er et legebarn ud over alle grænser, tog denne her sgu vejret og sulten fra mig. Jeg var glad for, at der kun lå et lille kirsebær i maven på mig, da jeg kom ned efter den omgang… phew!
Så vi forlod det bette piratland med dette in mente: 
For at falde lidt ned ovenpå rutsjeturen kan man heldigvis tage et slag minigolf og få fast grund under fødderne igen.
 

Gemalen igang med at vinde. Indtil jeg lavede hole-in-one og løb med hele præmien. Ihvertfald i omgang nr. 2:

Det var utrolig hyggeligt – og meget fredfyldt, da vi havde banen nærmest for os selv. Så kommer du til Djurs Sommerland, så udnyt formiddagstimerne med et slag minigolf før eftermiddags-rushet kommer ind.

36 huller senere…

Frokosten blev indtaget efter en tur i Vandland, hvor jeg af indlysende årsager ikke kunne have mit kamera med ind. Thi det var nemlig en smule vådt derinde… Men ikke mindre sjaw, for er man til vandrutsjebaner, en forlystelses”borg” med springvand og river rafting med baderinge, så har man fundet det rette sted – ogendnu bedre, når vejret er varmt, så man ikke blev alt for syg og forkølet. *sniff*

Efter sådan en tur med vandpjask, gik det over prærien til Western Land – en af de ældste områder i D.S:

Kulinarisk var det so-so, men priserne var rimelige for en forlystelsespark, og well, så længe der er KØD nok til at man bliver mæt, klager jeg ikke. På det tidspunkt var jeg sulten nok til at sætte tænderne i bordpladen og gnave træspåner af den, så en tacoskal kan klart anbefales i stedet for…

Næh hov! Se der! Det der kender jeg… I Western Land gravede vi guld, drak Coca Cola og købte swag til os selv…:

Fordi – nogen gange har man brug for at minde sig selv om, hvor sej man er. (Graveringen var gratis, armbåndet var ikke…)
Vi sluttede af i Afrika-afdelingen, hvor vi … nej, se der! Der er den jo!!!

That’s all folks! Hvis du spekulerer på, hvorfor der er store fodspor under dit vindue i nat, kan du jo tage et kig på ham her – han er “kun” 10 meter høj…
It’s a monkey business going to Djurs Sommerland. Men husk bananen, så får du det maj’t bedre!
Tak for hjælpen, King Kong!
*BRØL* 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.