Monday, May 20, 2024

Oplevelser, Sommer

Svendborg tur-retur

Sidste år var jeg et smut på Kulinarisk Sydfyn – eller… “Sy’fyn” som de siger derovre.
Men i år kunne jeg tage blogger-hatten af og bare nyde at trisse rundt med kun min egen fornøjelse for øje (og gane) – og kigge på gode sager.

Besøget gav dog anledning til at besøge bedstevennen, der bor indenfor en halv kages radius af markedet, der i år var endnu større og endnu mere velbesøgt end blot sidste år.
Mens alle valfartede til Svendborg både fredag og lørdag den sidste weekend i juni, drev jeg den af på den fede måde… pun intented. For det var sandelig ikke kalorielette sager det lokale bageri kunne søsætte på vores tallerkener. Min mund savler stadig over jordbærkagen, der må siges at være den mest udsøgte af slagsen jeg har fået længe. Men så igen – æh, det er godt 10 år siden jeg kunne spise den slags søde sager, så jeg skal lade resten stå uåbnet hen… ahem.

Dansk sommer, når det er bedst. Også kaldet “supplement til 4 bakker pivfriske danske jordbær 500 meter nede af vejen”…

Kagen var et veritabelt overflodshorn af creme, marcipan (kransekage-udgaven) og en billig chokoladebund. Men – det var i det mindste chokolade. Det blev dog lidt heftigt med al den søde marcipan, her gav jordbær + creme en god ballast til drengen. Åhhh, det var guf, siger jeg bare. GUF!!!

Men nej nej – det stopper ikke her. (Og hvorfor skulle det også det – nu var vi jo lige så godt igang, ikk?). Bageriet havde leget med rabarber i både stænger og cirkler, så det skulle jo prøves samtidig:

Fynsk kaffebord
Fynsk kagebord. Yum!

Tak for kaffe. Jeg drak te. Og spiste en helvedes masse jordbær. Og kage. Den røde af slagsen forsvandt, mens den lange og runde udgave blev sendt videre til dagen efter – naturligvis efter vi havde prøvesmagt godterne, andet ville være spild af god kage. Og kagespild er jo nærmest lige så slemt som madspild, så det duede jo ikke. Den lange rabarberstang med cremefyld var helt klart den bedste. I den runde udgave var rabarberne for tørre og cremen i bunden havde en underlig konsistens. Ydrk. Men så er det godt at der var en tredje mund til stede på matriklen…

Firben kan også godt lide en Kæmpelæske nu og da. Den slikker det endda selv pænt af pinden…

Efter en lang og begivenhedsrig dag, der bl.a. bød på overfyldt tog af Roskilde-publikum og sporarbejde henover Fyn, trak jeg stikket ud og hev dynen op til næsen. Selvom det var varmt, er sådan et gammelt bondehus altså pææænt køligt, skal jeg hilse og sige.

Søndag morgen tog hr. ven og jeg så til Swendborg, hvor vi fortsatte de kulinariske gangarter. Da jeg sidste år fotograferede en hel del af udstillerne, tog jeg ingen billeder i år. Forskellen fra sidste år til i år var dog pladsen med madtelte, der i år endte ud i en stor plads med ét kæmpe telt til drikkevarer med procenter i. Både vin og spiritus og specialøl fra Danmark var at finde i teltet, inklusive div. smagerier. Men jeg betakkede mig, dels pga. varmen og dels pga. de noget begrænsede timers søvn, takket være en spyflue på speed kl. det-er-for-tidligt-at-se-på-uret om morgenen. Suk.

Men lækkert så det dog ud, jeg kunne nu godt lige have klaret at smage på et par whiskys/whiskeyer, som så ret interessante ud, sammen med rommen. Men well, next time baby! Måske…
Jeg fik dog et par lækkerier med hjem, bl.a. lidt chokolade fra Friisholm og lækre nødder fra Nuts’n’More, der er et helt nyt kvalitetsmærke indenfor “sundt slik” i Danmark.

Til sidst takkede jeg af med en tur ned på Svendborg havn – det er jo heldigvis et stenkast fra stationen…

Og så hoppede jeg på toget og drog afsted mod Fastlandet igen, mæt og glad – men træt som ind i…

Til slut kan jeg underholde jer med en kuriøs opfindelse: Et strandbeest! Kender du dem? Hvis ikke, er det på tide… Dit ældste matematik-geni-barn vil elske at få lov at samle sådan en fætter!

Hvad tror du der sker, når man puster på vingerne?

Ja, hvad ellers end…:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.