Tuesday, June 25, 2024

Malebøger

Hvad postkassen gemte: Caran D’ache 120 Supracolor

Når man nu finder sig et job, bliver det der med økonomi pludselig nemmere….
Og når man samtidig er så glad for både bøger med mærkelige linjer og farver, så bliver det endnu bedre, når man får et tilskud til hobbyen med farve/malebøger
Så kan man nemlig købe sig et smukt sæt farver, der gør ejere af diverse make-up value packs vilde i varmen og dødmisundelige! De her tingester er dog ikke så gode at smække på øjenæblerne, thi jeg hader at bruge viskelæder på tynd hud.
Men derfor kan man da godt komme i RIGTIG hopla, når sådan en fætter her dukker op… 120 styks, lige ind ad døren fra Ebay… 
Jeg havde længe kigget på både den ene og den anden slags pakke, fx har både Caran D’ache og Faber Castell lavet træ-æsker med jubilæumsudgaver af 120 styks udvalget. Se dem her (C.D) og her (F.C), som jeg havde overvejet at købe ved den første lønchecks indtikken.
Men det var før jeg fandt ud af, at selve træ-boxen kostede – i sig selv – 1000 af de lange. FOR EN SKI… TRÆÆSKE??? Du må have spist søm. Eller dårlige blyanter. 
Så kan jeg godt “nøjes” med en tinbox, hvis jeg sparer 1000 flade. Jo tak. Og som sagt så gjort, så tøffede jeg ind på Ebay og trykkede på “BYU”-knappen kort efter.
Lag 1 – blå og grønne farver. 40 styks i hvert lag.

Nederste lag – røde, pink og lilla farvetoner

Gule og brune farver – lag to, med praktisk plastik-håndtag i hver side til at løfte dem op fra “madkassen”
Selvom det er akvarel-blyanter kan de sagtens bruge i tør tilstand, hvor deres højpigmenterede stifter er særdeles økonomiske i brug. Der er rigtig meget farvepigment i denne type blyant og det er faktisk en af grundene til at jeg har valgt at købe akvarel-blyanter, fremfor “tørre”/permanente farver. 
Stifterne er (vistnok) voks-baserede (hvilket majoriteten af markedets farveblyanter er), dette giver en lidt blødere påføring på papiret, men til gengæld kan det også være svært at blande farverne ovenpå hinanden, lag på lag, medmindre du påfører vand til dem. 
Det smarte ved de her blyanter er, at selvom de tørrer, så kan du stadig putte vand på og så bløder de op, så du kan arbejde videre med dem. Ligeså kan du dyppe spidsen i vand og lave sjove effekter, og intensivere farven. (Alle tøser kender dette trick på øjenmake-up, så no news here.)
Hvorfor Caran D’ache?
Personligt hælder jeg mest til disse blyanter, fordi Caran D’ache har fulgt mig i rigtig mange år. Dels fra barnsben hos bedsteforældrene (min bedstefar må have fået grå hår i hovedet over mit heftige forbrug, dengang jeg ikke anede hvad sådan nogle kostede) og dels fra skoletiden, hvor formningslokalet og fritidsklubberne havde kronede dage og langt bedre økonomi end de har idag… 
Hvis du vil, er du velkommen til at læse nedenstående reviews på de bedste akvarelblyanter:
Akvarel-blyanter er (som du kan læse i artiklerne) en varieret familie, afhængig af, hvad du skal bruge dem til. Jeg har også leget med Derwents Inktense og de giver en helt anden effekt. Meget… intense. De er meget bløde/douche i farverne, men når der kommer vand på… wow! Forestil dig tørre tegnekridt i stiftform, der bliver våde… Boom!!! 
Til gengæld er Derwents Inktense ikke til at “genåbne” med vand, når de først er tørre. De bliver på – og derfor kan de fx også bruges på tøj! Skidegodt, Egon!
Og når man nu havde fået nyt legetøj, så skulle det da afprøves med det samme!
Lavet med Caran D’ache Supracolor II

Forskellen på ovenstående og fx Inktense, kan vist tydeligt ses her:

Der er som sagt fordele og ulemper ved alting. Så hvad du end vælger, kan du altid tilføje flere mærker til samlingen – så kommer du ihvertfald ikke til at kede dig!!! 
Inktense kan købes i bl.a. Panduro Hobby og velassorterede Bog & Ide forretninger.
Dette billede er malet med mine første akvarelblyanter – Koh-I-Noor Mondeluz:
….Stadig ikke overbevist om, at akvarelblyanter og malebøger er noget for dig? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.