Tuesday, February 27, 2024

Hækling, Håndarbejde

Hæklet poncho – Shells Upon Shells – og indlæg nr. 400!

For noget tid siden blev jeg spurgt om jeg kunne hækle en poncho til en bekendt af det familiære ophav, og da jeg nu godt kan lide den der hæklepind, så takkede jeg ja til udfordringen. Dels fordi jeg gerne ville prøve kræfter med noget andet og nyt – og dels fordi jeg aldrig har prøvet at lave et beklædningsstykke før. Så det er jeg garanteret helt vildt god til, som Pippi siger.

Det tog godt nok noget tid at få sådan en poncho-opskrift til at virke, som du også kan læse her – men jeg klarede det til sidst, og så fik de kreative juices ellers lov til at flyde med flittig fart…

shells upon shells poncho

Den færdige poncho blev omkring 55 cm i længden fra kraven og ned til spidsen. Du skal regne med at bruge ca. 5 nøgler Drops Big Delight – her i farven “08” – og en hæklenål størrelse 5 mm. Garnet svarer omtrent til den engelske garnterm “Aran”.

Som et ekstra fif havde jeg indhæklet en tråd af det fineste Kid Silk i hver anden omgang – en tynd tråd af 75% mohair og 25% silke for at give blødhed og afveksling i mønsteret. Især i halsen kan sådan noget uldtøj kradse ad h.. til og derfor er det et klart plus at tilføje nogle bløde tråde til at gøre følelsen sådan ekstra “blød og fluffy” og “kløfri”. Hvis du vil gøre kunsten efter, så skal du bruge 3 nøgler Kid Silk til hele ponchoen og bruge den på hveranden omgang.

Mønsteret er såre enkelt, men det er garnet der koster. Materialerne til denne poncho, alt i alt, kom op på 400 kr.

shells upon shells poncho close-up

Mønsteret til ponchoen kan du finde her – eller du kan skrive til homemade@hotmail.dk, og så kan det være jeg vil sende det til dig gratis på pdf 😉

Modtageren af ponchoen blev MEGET glad skal jeg hilse at sige. Hun syntes dog den var noget “stiv i betrækket”, men det skyldes primært hæklefastheden (jo mindre nål, desto fastere bliver det færdige arbejdet, så det til gengæld også beskytter mod vind og vejr). Skal du have et løsere resultat, så brug en større hæklenål – gerne en 7 mm.

Jeg overvejer pt. at lave en onlineshop på Etsy med alle mine ting. Nogen med erfaringer de vil dele?? Anbefalinger modtages med kyshånd i kommentarerne!

Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg skal bruge det sidste garnnøgle til, der blev til overs… *scratches head*

Imens vil jeg lave mig et håndklæde… Vi trænger til noget nyt i køkkenet.

C2C towel
C2C – se opskrift her.

…Og sådan lige på en sidenote, så er dette indlæg faktisk nr. 400 … Det er da meget cool, hva? Det havde jeg sgu ikke lige drømt om, dengang jeg startede i 2010-ish 😀

Happy blogging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.