Tuesday, May 21, 2024

Hækling, Håndarbejde

Hæklet blomsterpude

Her i huset står den på hækling-hækling-hækling- oooog så lige lidt mere hækling … sådan lige for tiden ihvertfald. En række projekter bliver færdiggjort og krydset af på listen i øjeblikket, og som en vaskeægte Strukturella er jeg iført et saligt smil, mens jeg laver streger, krydser og flytter rundt på noterne i projektmappen over de sager, der i øjeblikket sendes over disken. Æh. Eller sofaen. Eller måske faktisk nærmere skærmen. Eller… noget. Find selv på flere??

Nå – teknikaliteter folkens! I dag skal det handle om min nyeste creaqion [indsæt krukket fransk accent] til de bløde gemakker. 
Sidste indlæg skrev jeg jo om en helvedes masse hækleprojekter, der var i fuld gang, og når vejret endnu en gang kun kan vise sig fra sin bedste side (ihvertfald så man ikke får dårlig samvittighed over at sidde indendøre og lege med garn og nåle) – så blev jeg i dag den glade ejer af nyt interiør med kant i dag. Nårh nej – den har faktisk ikke rigtigt nogen kanter. Men den er meget politisk korrekt!
Lad mig præsentere: Den hæklede blomsterpude!
Denne pude skal hverken vandes, plukkes eller have gødning (det ville jeg egentlig blive ret ked af) – men blot nydes, siddes på og fornøje øjet. Yessir!!! Vi er klar… 1,2,3… og så lige et lille hop.
Er faktisk lidt stolt, bare lidt. Det er første gang jeg har lavet sofapuder, hvilket den søsterlige forbindelse på Facebook da heller ikke var sen til at minde mig om – hun bestilte prompte en til sig selv. 
Den vakse læser vil måske allerede kunne se, hvad farveskiftene skal minde om, men for alle jer andre kan jeg afsløre, at det gerne skulle ligne noget a la en åkande… Men en lidt alternativ farvelade i vandet rundt om. Ahem. Ved ikke helt, hvor godt jeg slap fra dén ide. Jeg bilder mig selv ind, at jeg har lavet verdens eneste orange-lyserøde lotusblomst, og hey, de kan da være alle farver, right? 
…right? Nå. Men det skal ihvertfald ikke fratage mig lysten til at prøve mig frem endnu en gang. 

Bagsiden er somehow bedre. No wonder. Anden omgang er altid sjovere og bedre, for der kan man rette alle sine fejl fra første forsøg. Lidt ligesom børn. Eller – måske ikke. You decide?

Der skulle en del omgange til før den passede. Men heldigvis kan mønsteret fortsættes i en uendelighed, så længe man husker at tage ud med 15 masker pr. omgang (hvert kronblad fylder 5 masker).
Mønsteret jeg brugte kan som tidligere nævnt findes lige her og det var rimelig nemt at finde ud af, så snart jeg havde lavet de første 10 omgange. Så kørte det lissom uden dikkedarer – eller dromedarer. Kun kameler. Men det var vist Cirkus Dannebrog’s – de havde besluttet sig for at campere ude på marken, et stenkast væk fra vinduet i weekenden.
Yo bro. #NoHomo
Dette er dog ikke en dromedar eller kamel. Det er såmænd blot Multe the Maine Coon Wannabe, der tager sig en lur ovenpå regnbuen… Nårh ja. Selvom man har fået kappet kuglerne, og i teorien er en “Neutrum”, så kan man vel godt lide at lægge sit visitkort alle de steder man kan komme til det. (Læs: Kattehår!!!). 
To halvdele venter på at blive føjet sammen

Jeg fandt monteringspuden i Stof2000 til 70 kr. Easy-peasy-japanesey som de siger. Det var faktisk nemmere end jeg troede at fæstne de to sider sammen med almindelige fastmasker. I stedet for at hækle blot det ene lag, trak jeg nålen gennem begge lag og så havde den ged sgu fået glatte lår…

Må indrømme, at det er en helt særlig fornøjelse at kigge over i sofahjørnet og se noget JEG har lavet med mine egne små hænder i mit ansigts fodsved. Det er fedt. Faktisk mere cool end jeg havde troet. Århus Pride kom an – we’re ready!!!

4 thoughts on “Hæklet blomsterpude

  1. Haha, tak!
    Jeg er ret begejstret for ideen ja – men de runde puder er sgutte nemme at finde. Måtte vade hele byen rundt for at den rigtige, og det er efter sigende kun Stof2000 og Stof & Stil, der ligger inde med de der rundsager…
    Men takker ærbødigt, det er dejligt at kunne inspirere andre til at gå i krig 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.