Tuesday, May 21, 2024

Århus - Smilets By, Spisesteder

Sharks – ikke blot en poolbar

For et godt stykke tid siden blev jeg anbefalet “Sharks Diner” i Århus Midtby, hvis jeg skulle finde et godt sted at indtage en burger.

Da den bedre halvdel og jeg selv igår aftes søgte efter et ikke alt for crowded sted at indtage en solid kødbolle, kom jeg i tanke om restauranten, som efter sigende skulle have mange forskellige slags at vælge i mellem. Og vi blev sørme ikke skuffede – på menukortet fandtes minimum 10 forskellige burgere, og der var rigeligt at vælge imellem!

Jeg fik desværre ikke taget billeder af selve restauranten, it kinda slipped my mind, da jeg fik menukortet i hånden nærmest med det samme. Men tænk The Peach Pit, klassisk 50’er musik, røde læderstole, og en lyserød Cadillac… ok, det sidste glemmer vi, da der ikke er meget plads til sådan et stort lokum i den relativt lille café og diner.

Stedet minder i sin stil meget om The Diner, som jeg sidst besøgte i efteråret, men med den forskel, at stedets personale ikke er klædt helt så kreativt ud – og at deres burgerboller er noget mere bløde.

Til at starte med bestilte vi en “Sharing Box” – minimum to mennesker bør være at finde omkring en sådan sag – den var kæmpe! Her fik vi både spiralfritter, indbagte mozarella-sticks, løgringe, indbagt kylling og en anden indbagt oste-sag med jalapenos, som var både spicy, salt og sprød – ganske vellykket. Den røde BBQ sovs overraskede positivt – her var der ingen Heinz!

Løgringene var ikke helt så gode som hos The Diner – de var mindre sprøde. Men udmærkede stadigvæk.

Vi måtte levne ca. halvdelen af tallerkenen og det var synd. Som sagt – Sharks er et sted, hvor du ikke skal være alt for mæt, før du går derind.
Til burgeren kunne man vælge fire forskellige slags tilbehør – herunder bagt kartoffel, kartoffelmos, pommes frites og salat – den sidste en positiv overraskelse og en god ide, hvis jeg skal besøge stedet igen, da man bliver MEGET mæt af al frituren.

Bøffen kunne man få i flere udgaver – jeg tog oksefilet-versionen, mens kæresten holdt sig til den klassiske hakkebøf. Derudover stod der vist kartoffel Rösti på listen også, så hut jeg hvisker.

Da burgeren kom, må jeg tilstå, at jeg gloede noget:

De fleste andre steder jeg har fået oksefilet i min burger, har kødet været skåret i strimler. Det var der ikke noget af her. Wham-bam-thank-you-mam… Værsgo at spis. Du ville have bøf i din burger? You got bøf i din burger, dame!

Godt så.
Noget skeptisk tog jeg bestikket og gik igang. Bollen skal have ros, for den var både nem og blød at skære igennem, trods fabriks”looket”. De syltede agurker var gudsketakoglov hjemmegjorte og urte-mayoen ved siden af, ganske habil. Jeg havde en hvid, tynd creme fraiche lignende sovs på min bøf, da jeg havde bestilt månedens burger – med hvidløg. Og hvidløg var der sandelig på, men ikke i overvældende grad, heldigvis.

Bøffen skal dog have ros. Selvom den er flad som en pandekage og ikke er skåret op, var den fin og mør og nem at skære igennem, også selvom det var grillknive, og det derfor er en biased vurdering. Jeg tror dog fint, at en almindelig kniv havde kunnet komme igennem den, så igen – Sharks overraskede positivt, ligesom betjeningen, der var meget høflig, sød og serviceminded.

Herren og jeg kom af med 200 kroner hver, hvilket ikke er meget, når man tænker på, at der gik to store sodavand og en forret med på sedlen før hovedretten.

Sharks – dine kæber er store, men vi lander på velfortjente 3.5 tænder ud af et gebis på 5.

Stedets beliggenhed tæller i øvrigt klart opad – et stenkast fra busserne og direkte midt i byen. Med denne adresse er det en overordentlig god deal at betale 125 kr. pr. burger for et hyggeligt sted med udsigt til byens torve og gågader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.