Wednesday, February 21, 2024

Hækling, Håndarbejde, Malebøger

Sophies Universe CAL 2015

Ligesom madbloggerne har en generel bevægelse, der hedder Madbloggerudfordringen, så har håndarbejderne det også. Den hedder noget andet, naturligvis, men er et fælles internetfænomen for hæklere rundt om i hele verden. Kvinden bag hedder Dedri og har lavet mønsteret. Hver uge bliver der offentliggjort nye omgange af projektet, der går under navnet “Sophies Universe CAL 2015

Det var via Instagram jeg fandt opskriften, fordi en hel masse hæklere (selvfølgelig) er på Insta – og de fik mig til at spidse øjenæblerne, da de blev ved med at skrive hashtagget “#SophiesUniverseCAL2015” – eller andre variationer of some such.
Naturligvis blev jeg nysgerrig og søgte på Google efter mere information – og jeg fandt det!

Hvorfor det lige hedder “Sophies Universe” melder historien ikke rigtigt noget om – men jeg gik straks igang og fandt garnkassen frem under sengen, hvor den bor sammen med nullermændene og uhyrerne om natten.

Og så gik jeg ellers igang med at hækle løs…

Del 1 færdig
Del 2 og 3

Det er ikke et projekt jeg vil anbefale til begynderen eller den uprøvede hækler, da det er et udfordrende mønster – man skal være god til at tælle og holde tungen lige i munden. Og nogen gange må man pille op og begynde forfra, fordi man har været en klovn og lavet fejl… Men jeg har endnu ikke rage-crittet og kylet den overdimensionerede grydelap fra mig – fordi den netop lige rammer det magiske punkt mellem “frustrerende” og “lærerig” og derved bliver det dødhamrende sjaw at lære alle de nye teknikker.

Samtidig er det helt nyt for mig at hækle efter engelske/amerikanske opskrifter. Heldigvis er der en god forklaring til hver maske, så den er nem at deducere sig frem til i danske termer, fordi billederne til garndoodlen er meget udførlige og beskrivende, ligesom der er links til smarte hækle-teknikker også. Siden rummer en supersmart printvenlig version, hvor man selv kan slette og vælge, hvilke dele man ønsker at have med ud på papiret.

Det bliver et stort projekt – og jeg er kun lige begyndt. Men det er altså en rigtig sjov måde at hækle på – når man ved, at der både i Indien, Spanien, Grækenland, Sverige og England måske sidder nogen og laver det samme. Forfatteren har sågar oversat sine opskrifter til flere forskellige sprog, så det er ikke bare en lille husmor vi snakker om, det er en international hæklekunstner, og hvis man først kommer godt i gang, så er det et faktisk et vandvittigt sjovt projekt at give sig i kast med. Jeg kan kun anbefale at prøve, hvis du har mod på det!

Og ja, så var der alle de andre tidsrøvere i denne tid… Som er blevet en fornøjelse at kaste sig ud i, fordi hyblen endelig er blevet “færdig” efter en større indkøbstur i IKEA, der bl.a. involverede nye spisestole, kæmpegigantisk gulvtæppe og nyt sofabord. Yippieee!!!

Jeg elsker synet af Kosta Boda snebolde på sort træ.

Det er skøøønt at have et sted, hvor ens rod nu kan ligge – og endda se pænt ud samtidig. Og som sagtens kan klare en middag ved TV’et også. Det blev selvfølgelig behørigt fejret med lyserøde indvielses-tulipaner.

En lille stump forår mod sort …

Samtidig er der afsluttet en række projekter og påbegyndt nogle nye…

Another one bites the dust!
Babytæppe nr. det-kan-jeg-ikke-lige-huske-nummeret-på er færdig og har set dagens lys. Nu skal det bagbeklædes og så er det færdigt. Om katten skal have det eller en anden skal, ved jeg på nuværende tidspunkt ikke…

Mens jeg finder ud af det, har jeg været i haven og fundet skjulte skatte (æh, eller rettere Panduro Hobby…)

Den skønneste, flotteste, smukkeste malebog jeg i mit liv til dato har set. Mandalaer – move over! There’s a new gig in town. And it’s secret… as in “Secret Garden” af Johanna Basford.
I denne bog gemmer sig flere timers farvesjov og maletid – prøv bare at se et udpluk af disse motiver…

Johanna har et helt utroligt kunsterisk talent, som hun bruger på bedste vis…
Det tog mig en hel uge at blive færdig med 2 siders sommerfugle…

Bogen er lavet som en slags aktivitetsbog – for hvis man gemmer en lille kunstner nede i maven, er der rig lejlighed til også at tegne sine egne mønstre ind i bogens mange sider og illustrationer af havelivet i Skotland, hvor tegneren bor.
Det er et sandt festfyrværkeri af historier, skønne detaljer og smukke tegninger – man bliver helt glad i låget af at lege i denne have.

Bogen koster 129,- i Panduro Hobby – men kan også købes på Amazon her.

For at det hele ikke skal blive alt for usundt og stillesiddende… så husk at kom ud i luften fra tid til anden, ikk? Og husk – an apple a day holder doktoren væk.

Happy februar everyone!

Kom an, Snevide!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.