Tuesday, February 27, 2024

Jul

Højt belagt smørrebrød med jul på…

Sådan for at I ikke skal snydes, har jeg lige et indlæg om, hvad man også kan bruge sådan en spiral-tingest fra sidste indlæg

I julen var jeg (som I sikkert kan gætte) på oversøisk besøg hos familien og fejre det lille barn i krybben. Sturh ståhej for ingenting, og jeg er ikke særlig vild med æsler, men jeg er ret vild med de traditioner det har medført…
Efter nogle dage på Øen, kom jeg hjem og kunne herefter gå igang med at rydde op efter katten, der havde holdt sit eget lille “forældrene-er-ikke-hjemme-fest” og havde svinet hele hjemmet til, selvom kattepasseren dog havde forsøgt at minimere impactet.
Alligevel er det ikke ligefrem my idea of fun at komme hjem efter en dag med DSB – og herefter gå igang med at rydde op efter en teenager. Også selvom det bare er en kat.

Men efter jeg fik sat lidt skik på svinet og kylet kattekræet udenfor så han kunne afreagere, fik jeg så meget styr på tingene, at jeg efter en god, lang nattesøvn ovenpå en tungere rejse, kunne stå frisk og frejdig op kl. tidligt 3. juledag og nyde det smukke vejr, der pludselig havde lagt sig som en dyne ud over både land og by…

Smukt og hvidpyntet … jeg kan kun sige ja tak, når jeg ikke skal ud med offentlig transport i det!

Så fint og hyggeligt og da jeg – nu med søvnoverskud – kunne nyde det lille hjem, hyggede jeg mig gevaldigt med at lege med silden og den ovnbagte leverpostej. Numme-num!

Sild, løg, agurkespiraler, dild… 
Æg, mayo, dild og agurkestrimler med et drys peber.
Kryddersild, mayo, selleristrimler og purløg tilsat et skvæt peber
Dildsild, rødbedesalat, selleristykke
Hele herligheden – her med lun leverståhej i baggrunden…

Det var temmelig fænomenalt, hvis jeg skal sige det selv. Og agurker er jo SÅ oplagte til det der spiral-hejs, at det giver den perfekte undskyldning for at lege med sit køkkengadget.
Se i øvrigt eksempel på spiral-mad her.

Imens kunne jeg nyde lysene på juletræet, der for første gang i flere år var ægte gran (og ikke Bauhaus-plastik!). Jeg havde været ude at investere i mere julepynt, da mit eget ikke slog til.. Så er det jo godt, at Søstrene Grene er leveringsdygtige i lige netop sådan noget dimse-lims!

Helt klassisk gammeldags – med et twist. I like! (se bort fra foden – den kommer næste år..:)
Det er en fornøjelse både at se på, hænge op og nyde bagefter, når der er så meget flot julepynt i kassen…
Det var første gang jeg havde så store glaskugler på et træ – men det så altså RET fint ud må jeg tilstå.
Julen 1992 fik min mor noget hjemmelavet julepynt af en kollega – og det holder sgu stadig ved 🙂
En skønsom blanding af Royal Christmas, Søstrene Grene kugler og glaspynt. Åhh, bare det kunne være jul altid (lige så realistisk som ikke-fældende juletræer desværre…)
Jeg elsker mit kamera
Lidt pip var der også plads til.,,
Mine 12 Fabergé-inspirerede juleæg er næsten 10 år gamle – men de skal op hvert år, hvis jeg kan komme til det!
Selvfølgelig skal vi også have en diskokugle! Julen har trods alt meget god musik, eh?

Sådan en julemåned er altså ikke helt ringe.
Jeg må sige, at jeg elsker julen – og alle dens bling-bling dimser, gran og hygge. For mig er julen 2014 blevet lig med Århus – for det er her jeg hører hjemme. Og det blev blot bekræftet denne jul. Også selvom katten havde inviteret vennerne Uansvarlig Adfærd og Anarki til fest, mens vi ikke var hjemme. Men trods dette, var han ikke hoppet på træet – og det er da alligevel noget at tage med. Jeg ville være meget ked af at hans poter var blevet skåret af glasset, der ville være smadret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.