Monday, May 20, 2024

Oplevelser, Spisesteder

Sjælland tur-retur – landidyl, kanalrundfart, bøger … og burgere!

Bloggen har været på ferie.
Eller rettere: Bloggeren har været på ferie. Af samme grund har stedet her stået lidt stille i et par uger. Eller tre. Ahem. Men det er ikke hvert år vi er begunstiget med en sommer, der slår toppen af ethvert termometer hos DMI og giver plads til både røde skuldre og tropiske nætter.

Midt i juli pakkede jeg kæresten og taske og drog afsted til Djævleøen. Sjælland har sine gode sider… Blandt andet i den nordlige del, hvor den familiære “Bed & Breakfast” hos min mooar ikke lod noget øje tørt tilbage…:

Min indre bondejokke og romantiker har svært ved at stå for sådan et sted. Også selvom det ligger in the middle of f… nowhere. Jeg må sgu indrømme… I totally dig this shit man!

Den første dag ankom vi omtumlede og trætte med taxa efter 5 timer i bus og tog, hvor mor serverede en god steg – naturligvis fra grillen. Det er de ret habile til, og jeg er ikke en, der skal brokke mig. Måske mest over at maven blev så fuld, at den gjorde ondt resten af natten. Pis oss!
Bedre held næste gang…

Dagen efter stod på tur til Faraos Cigarer (jep, alle tre butikker), en kanalrundfart og middag på Cock’s & Cows. Nede ved Gammel Strand ligger nemlig den skønneste burgerjoint, der serverer “æwte amerikaaansk burgers and stuff'” – i behagelig afstand fra kanalrundfart-påstigningssted.
Med temperaturer på næsten 30 grader i storbyen, var det sjovt at lege turister, og samtidig få lidt vandstænk og vind i håret.

Der er noget med et apostrof – men jeg har opgivet at gå ind i sagen….

Menukortet viste en sjøøøn forening af diverste burgerklassikere – plus et par nye i hatten. Både gemalen og jeg var så sultne, at vi straks røg på The New Yorker. Bøf i strimler med estragon-mayo og sauterede skalotteløg. Som “side” bestilte vi – jeg – løgringe og spiralkartofler.
Ohhh, det var et smukt syn, da maden endelig ankom:

Til enhver god burger, hører der en god mayo. Denne her var hjemmelavet.

En af de fine ting ved C&C er, at man kan få mulighed for selv at vælge bolle. Der er tre slags: Fuldkorn, blød og sød og så den almindelige bløde med sesam. Om de så liiiige er homemade. Det ved jeg sgu ikke. Men min kniv havde absolut ingen problemer med at finde igennem dem, så … Jeg klager ikke. Salaten var sprød og frisk og bøffen stegt til perfekt medium. Mør endda også!

Det eneste minus ved de smalle fortove i København er, at man er tvunget til et sandt leben af mennesker, der render forbi hvert andet øjeblik. Det tog altså noget af hyggen, må jeg tilstå.
Restauranten har dog også en gårdhave, men da luften i forvejen stod nærmest stille på den varme dag, besluttede vi, at det ikke ligefrem var det ideelle sted at indtage varm og krydret mad.

Det her er nogen af de bedste løgringe jeg har fået tror jeg. De kommer på 2. pladsen efter dem jeg snart putter på bloggen, men lækre, varme, sprøde, søde og krydrede. Og så lidt aioli til at dyppe i. YUM! De var helt klart hjemmelavede – og har på ingen måde noget at skamme sig over!

Store, tykke og ekstra crunchy. Nuff said!

Maden blev indtaget i… stilhed. Både kæresten og jeg var så hamrende trætte, svedige og sol-bustede at vi dårligt nok havde energi til at udveksle andet end “ræk mig lige saltet”-sætninger. 28 grader i skyggen.. . yeah. En af DE der dage.

Derefter trillede vi ud i det lille røde tog, der tog os nordpå igen.
Og vågnede til gråspurvenes fuglekvidder, blå himmel og 100% afslapning dagen efter.
Jeg klager ikke. Man sover ufattelig godt derude på landet.

Desværre var det et kort besøg – men på vejen nåede jeg selvfølgelig ind og sige hej til mine gamle kolleger, som jeg havde forladt før turen gik til Århus. Det var både hyggeligt og lidt nostalgisk – men jeg ved stadigvæk, at jeg gjorde det helt rigtige. Jeg vil savne dem, men livet er nu dejligt her i Århus. Og selvom jobbet ikke er der endnu, så skal det hele nok komme. Det er jeg fuldstændig sikker på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.