Tuesday, May 21, 2024

Oplevelser

Kulinarisk Sy’fyn… 2 dage med kulinarisk lokalliv

Kulinarisk Sydfyn har fået lidt af en kultstatus her i (mad)bloggerland de seneste år. Ikke mindst fordi antallet af bloggere blandt de besøgende hvert år stiger en lille smule.
I år var jeg med for første gang siden jeg i 2012 fik tilbudt en tur derover sammen med Piskeriset, som desværre ikke lod sig gøre, da jeg på dette tidspunkt netop var startet i job og derfor havde svært ved at overskue projektet. De første tre måneder i nystartet job er en bitch på energikontoen kan jeg afsløre…

Derfor var jeg ovenud lykkelig da jeg fik chancen i den nys overståede weekend.
Fra Århus drog jeg og min store rejsetaske til Odense, skiftede til tog mod Svendborg – og nåede så frem til rejsens første achievementgivende punkt: At finde selve markedet. Man burde tro at der ville være skilte eller nok lyd til at afsløre dets lokation… men nej.
Da jeg var kommet et stykke ind i centrum, opfordrede en lokalkendt mig til at lede nede på havnen. Ok, jeg traskede ned på havnen… hvor der hverken var to “damer af tvivlsom herkomst” eller en lommetyv at se. Så… op igen – for at finde ud af, at jeg havde været næsten ved siden af. (Nogen gange skal man vist bare stole på sin gut-feeling…).

Da jeg havde vandret diverse omveje for at komme til indgangen landede jeg endelig det rette sted og kunne nu traske lidt rundt og hygge sammen med de andre madbloggere:

Svendborg bygade

Svendborg er en gammel hyggelig købstad – og det kunne ses på husene, der var smukt bevaret, hvilket jeg fandt ud af, da jeg ledte efter indgangen til markedet…

Meget praktisk at have sådan en fabrik liggende lige i midten af centrum. (Jeg ville dog personligt mene, at den slags nok ville kræve en del mere plads. Men hey, måske er det bare mig?!)

Disciplinen hedder “Pølse ved bradepande og grill”

På markedet blev både den nordiske Ostefestival afholdt – samt DM i grill. Denne del af markedet var i en hel sektion for sig. Men smagsprøverne var små himmerigsmundfulde – det er helt sikkert!

Spareribs, frisk fra grill. Uhm….

Midt i det hele blev vi overbrust af en vaskeægte dansk sommerbyge… Heldigvis bruger grillerne låget!

Funky detalje: Varmetermometer på toppen af grillene… Nogle ordentlige basser!

Et helt fantastisk koncept. Og nok ikke så ukendt (for andre end mig åbenbart… ) – honning med smag. Men man kan da ikke blive andet end glad i låget af de glas?!

Helt Honey. Dansk honning med alverdens smagsvarianter – fra hindbær til havtorn. Det var smukt!

Laks fra Fanø. Oh. My. God. Velsaltet, fast og mager. Smukt håndværk og alligevel rimelige priser, kvaliteten taget i betragtning. Du er nødt til at prøve det, hvis det en dag kommer din næse forbi. Det var der mange der benyttede begge dage…:

Man skal være der som en mis – den smukke laks blev hurtigt udsolgt!

Weee! Se lige her – frøkenens gamle blog er nævnt i bladet – i spalte to. Blev sgu lige nødt til at knibe en tåre. Det varmer de gamle LAN-kabelspidser…

Fra programmet

Om aftenen var undertegnede og de øvrige bloggere inviteret med til middagen med alle udstillerne fra dagens boder. Det var en stur stur fin fin gilde- og teatersal, der husede de mange ildsjæle. (Jeg syntes sgu også der lugtede lidt brændt til sidst…)

Jeg får det helt dårligt ved tanken om at købe de fabriksfremstillede flæskesvær igen. Disse var så mundsavlsagtige lækre, at jeg ville have købt en pose, bare for at kunne sige jeg havde smagt dem. Men min mave var fuld af lækker morgenmad fra hotellets restaurant.

Fra DM i grill
Udvalget fra Chili House i København
DM i grill – området
3 skønne damer i forening til gallamiddag med udstillere. Nada, Klidmoster og Anne
Nogen var forbi og snuppede vist den 4. ret?!

Det bedste ved Kulinarisk Sydfyn:
At der er så mange, mange afsindige lækre ting samlet på ét sted under åben himmel. I solskin og sommervejr er det heaven on earth!
Endvidere var det superskægt at møde nogle af de andre madbloggere fra Blogland, heriblandt et hyggeligt gensyn med La Cucina Nada og Klidmoster. Efter 3 måneder med væn-dig-til-byen-periode, var det virkelig tiltrængt at komme ud og lufte ørerne lidt og møde nye ansigter. Lige fra tøsefnidder på hotelværelset om aftenen kl. kvart i bæ, mens alle er skæve af træthed – til vandren rundt på markedet og få en sludder med udstillerne i flok. Der er virkelig en gensidig interesse fra begge sider og jeg er sikker på, at det ikke kun er mig, der havde en velvoksen mængde billeder med hjem…

Næste indlæg går lidt mere i dybden med nogle af oplevelserne på markedet. Læs endelig med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.