Tuesday, June 25, 2024

Drikkevarer, Okse

Bøf, hindbær-ingefær øl og bacon #WTF

Ja, det er tilladt at hæve øjenbrynene. Det er faktisk næsten påkrævet…
Igår på retro-tur igennem Århus var det min helt overordnede plan at smutte en tur i Føtex Food for at nappe et svin af en bøf med hjem. Manden var ude og jeg trængte til at forkæle mig selv lidt…
Det blev til en god portion kalv – med bacon på.

I køleskabet havde jeg en sær lille drink liggende, som jeg havde gemt til en særlig lejlighed – nemlig en ingefærøl med hindbær(!). Jeg tænkte “heck, det er så mærkeligt, at det må jeg simpelthen prøve.”
Og som sagt så gjort – jeg afviklede baconen rundt om bøffen, smed nogle rå blomkål på tallerkenen og varmede en gang solid bernaise, mens bøffeløffen legede rundt på panden (“av den er varm, tag mig af!”)

Stor var min overraskelse alligevel, da jeg hældte skidtet op og det pludselig var hindbærfarvet (well, nej. Jeg havde ikke forventet at den ville være SÅ lyserød!)

En rigtig Pink Ladies øl. Hvis jeg altså var 60 år tilbage i tiden og med i Grease-filmen. For nu, ja, der var det bare en ufattlig rød “øl”.

Og så var det ellers tid til at smovse… Jeg havde i bedste “Stop-spild-af-mad” stil fundet nogle kolde kartofler, som blev ristet med på den varme pande og til at garnere det hele var den fine gule sovs fra frankrig… 
Ad gul – se så hvad jeg fandt på min tur gennem Føtten:
Min lille “gul”klump, hvor har du dog været…

En vaskeægte gul vandmelon. Det var hos Klidmoster jeg så den først – og tænkte “yes! Nu er de her endelig igen!” Den gule vandmelon har været ude af markedet en del år, men er nu endelig blevet set i assorterede supermarkeder som Føtex Food og Salling Super.

Da jeg smagte den i dag, blev jeg dog lidt overrasket. Melonen var mere “mad”-agtig i sin smag (Føtex FOOD – helloooo), end jeg huskede den, men ikke tosset at bruge til fx salsa med kirsebæreddike, agurker, rødløg tomater og peberfrugt – eller som spicy tilbehør til krydret kød. Jeg kunne godt forestille mig at den smagte godt med noget krudt – fx rød chili. Det bliver en ting jeg kommer til at experimentere lidt med de næste dage tror jeg…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.