Tuesday, February 27, 2024

Århus - Smilets By, Spisesteder

Anmeldelse: Fransk frokost på TGV i Århus C

Øj, hvor kan man blive overrasket nogen gange. Men man må jo lade franskmændene at de er gode til underspillet kvalitet – det har nogen af de mest legendariske modeskabere jo allerede bevist. Madmæssigt kommer man heller ikke fra den værste gren, og underspillet kvalitet og elegance er ingen undtagelse i den nyligt testede Århus-restaurant/bistro TGV

Det var for længe siden en anmeldelse fra Klidmoster, og da jeg for nogle dage siden skulle finde en pendant til Klassisk 65 jeg har hørt meget om men ikke prøvet (endnu!) – så kom jeg i tanke om de flotte ord, som faldt af til stedet engang.
Og well, stedet lyver om sin indbydende kvalitet og lækkerier, som vist kun er blevet udbygget siden Klidmåsen var forbi.

Til den kulinariske frankofilius var der muslinger ad libitum (næsten – der var ihvertfald rigeligt!)

Flot, billigt og lækkert – TGV er fransk, ærlig og håndlavet kvalitet hele vejen igennem. Respekt for det!
Jeg er ikke selv en tilhænger af Moulin Frités, men flot så tallerkenen godt nok ud, da den kom på bordet – med de LÆKRESTE håndlavede pommes frites og aioli! Det eneste der måske kunne mangle, var den lille musikant med sin harmonika og en vådserviet…

Kæresten var straks klar på en burger – mens jeg var mere tøvende. Et godt tilbud om bl.a. Salad Niquoise og LÆKRE fish ‘n chips (håndlavet, rustikt og fra bunden), fik mig til at komme MEGET i tvivl, indtil min forkærlighed for okse vandt over min eksperimentariker. Så – en burger til moi – med medium stegt bøf, hjemmesyltede agurker og ravicotte-sennep. Meget meget fint:

Stemningen var god, samtalen og drikkevarerne rigelige – og maverne ikke helt mætte. Men alligevel skulle vi ikke have for meget. På tavlen for dagens søde efterspillere, så jeg tilbuddet om Madeleines – de små, traditionelle franske småkager, som jeg indtil dags dato aldrig havde smagt, men ellers havde trukket lidt på skuldrene af, fordi hey – det er jo bare hvid dej og en omgang småkager med sukker. What can be so special about that?
Oh, the ignorant’s arrogancy…

Først og fremmest ser de små kager bare herrenuttede ud. Det må man lade dem – små muslinger. Indeed! For det andet var de LUNE. Som i “lige-taget-ud-af-ovnen-frisk-fra-dejskålen” lune.
Og smagen da jeg fik dem i munden var intet mindre end… heaven on earth. Tænk små luftige æbleskiver bare i en lidt lettere version. Jeg var mundlam. De små bitte kager er nu en af de bedste franske oplevelser jeg har haft til dato…

Stopmætte begav vi os videre ned igennem byens puls, hvor vi stødte på det nyeste skud på stammen af Tiger-koncepter: Nemlig butikken “Normal”.
Det er normale varer til unormalt lave priser, der er blevet importeret fra lande hvor de er billige – helt lovligt – til Danmark, og solgt i butikken herhjemme. De største besparelser findes på personlig pleje og rengøringsprodukter – men også enkelte tørvarer som saucer, dressinger osv. med lang holdbarhed har sneget sig ind i sortimetet.

Med hjem bragte jeg en pakke barberblade fra Gilette, der kostede næsten det halve af, hvad de normalt koster i butikkerne. Der er vel til et halvt års tid eller noget… For lidt over en hund.

Meget er sket siden sidste blogpost blev skrevet. I den kommende tid vil jeg prøve at få dækket de mangeartede oplevelser jeg har haft undervejs.

See ya!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.