Sunday, May 19, 2024

Århus - Smilets By

Århus sandskulptur festival – en tur blandt giganter

Giganter.
Kæmpe-klepperter.
Skovmandsrugbrøds-spisende teenagere, der ikke er holdt op med at vokse.

Ja, kært barn har mange navne og i går (lørdag) var kæresten og jeg ude for at inspicere den lille samling af sandskulpturer, der lige nu har en stående eller siddende fest på Tangkrogen ved Marselisborg Lystbådehavn i Århus. Udstillingen var netop åbnet – og kører frem til den 19. september i al slags vejr (ja, åbenbart også skybrud):
Udstillingen hedder “Giants” – hvilket man da heller ikke var i tvivl om, da man havde betalt 45 kr. i entréen:

Skulpturerne er et levende eventyr over giganternes liv, historie og kort sagt “lore” – lige fra Bønnestagen til de store skotske krigere i kilt fra nord… En samling af mænd med følsomme blikke og langt skæg:

Så. Det var det. Nu må det gravearbejde sgu da snart være overstået. Konen har lavet frikadeller, og jeg er færdig for i dag!
Lover du at du ikke mere vil servere Gevalia kaffe til uventede gæster??? (Suk… jaja, jeg skal nok. Få det nu bare overstået med dit lille sværd, punk!)
Her ligger vi sgu egentlig meget godt, hvad Elin???
Jack og Bønnestagen… Bemærk det lille slot oppe i hullet øverst 😀
Åhhh jeg elsker bare min Redken-shampoo. Den beskytter mit hår i al slags vand. (Og så har jeg to antenner oppe på mit hoved. Det er min RDS-radio – den virker på alle bølgelængder…)
Fingrene væk, det er MIN klippe!!!! 
<Gået til frokost – back soon!>
Jeg øh… bliver bare siddende her og holder fast på min klippe. Jeg ser mig ikke tilbage. Nope! Heller ikke selvom der er to sild på to surfbrætter bag mig. Mm-m!)
Se så at få ryddet de skovle op efter jer! Det ligner jo en forpulet sandkasse det her!!!
Indrømmet. Det var lidt for fristende at give dem stemmer og roller… Men utroligt fascinerende for en sandskulptur-novice som mig at se det i levende live. Sandet bliver presset hårdt sammen med vand, til det næsten bliver til ler. Så er det selvfølgelig klart, at der nemt kan skæres figurer ud af det. Men smukt er det alligevel. I skulle tage et kig forbi?
Marselisborg Havn er et meget hyggeligt sted, sådan som en rigtig lystbådehavn skal være og føles. Det var mit første besøg på Tangkrogen og jeg må sige, at jeg er begejstret. Efter at have fået rystet sandet ud af øjnene gik hr. Kæreste og jeg op igennem byen til vi nåede Åen og fandt et sted at indtage et godt, proteinrigt måltid med masser af KØD uden at det skulle være alt for dyrt samtidig. 
Øvelsen lykkedes på Cafe Faust, hvor vi begge gav køkkenet ordre om at servere restaurantens egen burger med det vuns – den var nemlig fyldt med alt lige fra oksemørbrad og ost til lækre løg og salatknopper (og som en fin detalje havde ærlige kartofler ved siden af, med aioli):
Derefter var vi også trætte – meeen, det må man også godt efter 4 timers spadseretur rundt i Århus i godt solskinsvejr. På vej hjem passerede vi på vej til bussen igennem Magasin, hvor der blev indkøbt de rette forsyninger til et par gode aftener: Nemlig et lækkert udvalg af Magasins egen chokolade. 
Og så var det ellers hjem under dynen og fede den, mens aftenen langsomt stilnede af og natten luskede rundt i hjørnerne og der lød en fredfyldt snorken fra to sol- og oplevelsesmættede nørder…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.