Sunday, May 19, 2024

Århus - Smilets By, Spisesteder

Anmeldelse af Memphis Road House i Århus – sådan har du aldrig fået den før!

Da jeg i aftes endelig gik i Klidmosters fodspor og besøgte et meget populært spisested i Århus, var noget af det første jeg tænkte på den ovenstående sang – når man er stukket af et galt højtalerstik, så hører man verden i soundtracks. Og således poppede denne her bare direkte ind på pladespilleren, da kæresten og jeg blev mødt af den friske fyr i baren/kassen, hvis barskab jeg ikke havde set lige så flot og special ret mange andre steder…

Var det noget med en flaske moonshine? Eller rye eller Tennesee whiskey?
Der er lavet et hav af madreportager af stedet her i Blogland, men jeg synes nu også at stemningen fortjener lidt opmærksomhed. Nogen ville måske synes at det er lidt spøjst at blive modtaget med ægte amerikansk tiltale af en dansk-amerikaner, men jeg fandt det både charmerende og autentisk, mest af alt fordi stedet er tro mod det de ønsker at give gæsterne: Nemlig en ægte stilren soulfood sydstats-oplevelse i moderne omgivelser. Her er ikke fedtet melamin og friture – men masser af originale sydstatsingredienser blandet med danske svin og røget træ.
Og ja, nu skal I nok få nogle fine billeder af vores mad… En fin detalje ved Memphis er at også deres drinkskort er en sydstatsrestaurant værdig – her var både ice tea og root beer. Da jeg aldrig havde smagt root beer og scenen var sat The American Way, gik jeg kækt all in og blev lige en tand ekstra begejstret over de fine Mason Jars drikkevarerne blev serveret i:
Det første der røg ud af munden på mig var: “Det smager jo lissom det der Jenka-tyggegummi man kunne købe da vi var børn?!”
Og ja. Det gør det faktisk. Jeg ved ikke, hvordan du havde det med Jenka-tyggegummi, men jeg elskede dem, fordi klumpen altid var blødere end de andre hårde gummisåler…
Så det var nærmest at komme tilbage til barndommen i flydende form. Allerede der havde de fået sig en stjerne i min bog! Den “root” der refereres til her, er så faktisk ingefærroden. Javel så.
I stedet for det evindelige kedelige hvide brød man får i de fleste restauranter, fik vi lidt Chip og Chap mad at hygge os med til de første retter dukkede op:
Endnu en lille fin detalje – bakken til skallerne var ikke de almindelige af folie – men derimod porcelæn belagt med noget skinnende fis, så man godt kunne tro at det var det. Igen: Her gøres der op med den mere “billige” brug-og-smid-væk-tanke-gang og en mere solid approach var nøgleordet.
Dernæst kom forretterne. Et majsbrød i den mest nuttede pande her på jord – og mine egne popcorns-rejer: Bittesmå sørejer i en butterdej/spicy dej, der mest af alt lignede et koral-rev, der havde kastet op:

Til rejerne var der en lille skål med lækker tartare-sauce, og til majsbrød-brisketten var der en lækker smørklat. Det var guf! Jeg anede ikke, at majsbrød kunne smage så sødt, men det giver forbløffende god mening. Hele konsistensen mindede faktisk om en lille kage…

Nå, og så var det tid til hoveddelen. “Hubby” havde valgt stedets burger med cheddarost + bacon, og jeg havde forsigtigt hoppet med på friterede kyllingeklumper, en sommer-kartoffelsalat og hertil den obligatoriske gule coleslaw med himmelsk god olie-eddike-dressing!

Jeg var ret glad for, at jeg havde taget forsigtigt til menukortet…. Portionerne var rigelige!
2 forretter og 2 hovedretter i den lette ende kostede ca. 500 kroner ialt.

Jeg ved ikke, hvad de havde drysset på pommes frites’ne, men hold kæ… hvor smagte det godt. Hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg sige det var ostepulver – men jeg ved det ikke. Jeg ved bare at de kartofler smagte af mere!

Til at putte på retterne, var der forskellige slags saucer og dressinger i en kasse ved bordet. Og jeg kunne sgu ikke lade være med at snuppe et billede af denne her frække sag:

Hvis ikke du har været på Memphis Road House endnu, så bør du gøre dig selv en tjeneste og besøge stedet, hvis du kommer forbi Århus og du trænger til noget HELT HELT ANDET end de evindelige burgerjoints og sushi-steder. Det her er ægte amerikansk soulfood når det er bedst – og hvis du er modig, så tager du lige et glas moonshine bagefter. Så er hårene på brystet brændt af og du er nu klar til smutte en tur på stranden og hoppe i vandet. Hvis du da ikke skal hjem og slå mave først…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.