Tuesday, June 25, 2024

Påske, Salat

Lang fredag i korsets tegn

Turen i Bazar Vest opgraderede køleskabets sundheds-level med en whopping +50 hitpoints. Det betød, at der skulle festes lidt på salatsiden, nu påskelammet havde fået en invitation, der var bedre og den langhårede mand i sandaler og lændeklæde alligevel var optaget andetsteds.

Hvad gør man så?
Jo, man fisker noget op fra fryseren – i dette tilfælde en lakseside, og kaster skidtet op i et fad. Så må Webergrillen for min skyld grine herfra og ned til Salling Super. Tag gerne den tilhørende pose med bøgesmuld med, tak, jeg skal ikke bruge den alligevel.
Og så gik der ellers salatværksted i den. Pga. et udfald i den interne RAM, havde jeg glemt at købe citroner, æbleeddike og olivenolie – men så var det jeg så hen på mit køkkenbord og tænkte… “Hm, gad vist om ikke Meyer ikke kan et par tricks og redde dagen alligevel?”
Før jeg smuttede til fastlandet, havde jeg sørget for at stacke op på Frederiksberg-faktoren ved at nappe to af de mest populære eddiker med fra hans dejlige deli lige ved mit arbejde. Jeg mener… “når man nu alligevel er i nabolaget, så skulle man da være et skarn” og alt det pjat.
Så, til de tre salater, hvor der hverken hørte brød eller kartofler til, brugte jeg først hyldeblomsteddiken til vandmelonsalaten:
– Den fungerede perfekt som erstatning for den æbleeddike jeg plejer at ryste ud over vandmelonstykkerne, rødløget, chilien, hvidløget, mynten og persillen. Hylden gav den lige en tand ekstra sødme, omend den ekstra skarphed fra æbleeddiken manglede en lille smule. Vi overlevede dog tabet… 
Kirsebæreddiken er det perfekte midt-i-mellem-produkt for hhv. vineddike/æbleeddike og så balsamico. Den har dybden som balsamico, syrligheden som vineddiken og dertil en sødme der ikke findes i nogen af de ovennævnte. Den passede simpelthen perfekt til en omgang tomatsalsa med gule/røde tomater, rød peber, rødløg, agurketern – men det er den bredbladede persille, der lige giver prikken over i’et. 
Denne salsa er god til rigtig mange ting – fra bøffer til sandwich.
Tidligere på dagen havde jeg forkogt noget bulgur fra Bazaren (læs: glemt lortet og kogt bunden af gryden sort), og det blev nu brugt til sådan en fætter her:
I denne salat puttede jeg mynte, persille, agurketern og olie. I køleskabet fandt jeg en overskåret, indtørret citron, som jeg akkurat lige kunne klemme lidt saft ud af. Ideelt set skal der både skal og saft af en øko-citron i skidtet. Jeg hørte dog ingen klager fra medspiseren, så jeg går ud fra, at den klarede frisag alligevel. Prøv også denne her salat til frikadeller og kylling på spyd fra grillen – det er virkelig guf, hvis du er til knækket hvede….
Tilbage er der bare at sige: Velbekomme og god påske!
(…også selvom klokken er 01:30 om natten når du spiser aftens- øh, natmad):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.