Tuesday, May 21, 2024

Århus - Smilets By

Besøg i Plantorama i Århus – og et gensyn med de tre små svin

I min levetid som barn (og ældre) nåede jeg at erhverve mig hele TRE marsvin før jeg blev træt af de små kræ. Med tre dyr næsten lige efter hinanden, er det naturligt, at man lige måtte have en “breather” på sådan en 15-20 år…

I den nye Århus-hybel er drømmen dog begyndt at røre på sig. Det er der i det hele taget flere drømme og ønsker der er. Pludselig – efter næsten 10 år – er glemte dele af mig begyndt at vækkes til live. Alle de ting i mig selv, som jeg i mange år var nødt til at gemme væk og lukke ned for, har jeg nu friheden til at tage frem igen – og en af dem er lysten til og drømmen om et lille hvinende pelsdyr med silkebløde ører og en mimrende snude.

Da jeg besøgte planteskolen Plantorama et kvarters penge udenfor det nordlige Århus idag, var det derfor et glædeligt gensyn der mødte mig: Nutzie 1 og 2:

Kæresten er også blevet lidt varm på sådan en lille sag – og selvfølgelig kan vi ikke lade være med at tale om navne på de små kræ allerede. Alt fra “Lord Byron” over “Spunk” til “Speedy” har været på tegnebrættet – til en pelsgris, der ikke engang er helt vedtaget. Men hey, man har da lov til at drømme… Lidt endnu 😉

Lige nu er det vigtigste dog at falde godt til i byen og i den nye bolig – det er både en mental og følelsesmæssig omstilling, der kræver lidt tid. Så de to timer i plantecenteret var mere end rigeligt, hvor dagens høst bl.a. hed en kødædende plante. Der sidder to natfluer i mit loft lige nu. Nogen gange kunne man godt ønske sig, at de her små frådere havde ekstraordinært lange tunger i stedet for at vi var nødt til at fange skidtet og fodre dem med det…

På den anden side er en kødædende blomst mere harmløs end de skorpioner og fugleedderkopper der var til salg på de øvrige hylder i butikken…

Men well…

Det er påske – og vi har taget det gule tema frem!
Hvis Brutus derhjemme savner lidt at tygge på… Plantoramas’ accesories afdeling til dyr er stor og ekstensiv!

Derefter gik turen hjemad – og så kunne man jo lige sætte sig ned og få klaret lidt maling-opgaver, når nu tiden var til det…

God (rest)-påske til jer alle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.