Tuesday, February 27, 2024

GADGETS

Salt med parmesan og risgrød på flaske…

Mystificeret?
Ja, det kan I tro jeg også var, da jeg i dag rendte en tur gennem Roskilde og stødte på dynebiksen med madgadgets på 1. sal… (WTF?!).
NÅ, men det skulle jo ikke afholde mig fra at besøge øverste etage, så op jeg gik og blev så begejstret, at jeg måtte have de her små, skønne ting med hjem… ihvertfald i billedform:

Cookie-blanding på flaske? Jamen hvorfor ikke?! Det er da en genial måde at transportere småkagerne – og så kan man jo bruge flasken bagefter til saftevandet ikke?!

Jeg kunne ikke stå for denne lille dims – ikke højre end en bog, men totalt cute. Minihakker…? Det må man vist sige!

Mini-skåle… Ikke bredere end 10-12 cm i diameter. Jeg var solgt på stedet, se lige – den har jo polkaprikker!

DET her er altså smart! Bag kagen med dimsen i dejen – eller brug den bagefter. For indrømmet – der er altid nogen, der har ondt bagi over, at stykkerne ikke er lige store ikke? 
(Tip: Det er som regel dem, der scorer det største stykke…)

Jeg er en sucker for flotte glas. Og ingen gør det som Spigelau…

Denne her kombi var sgu funky… Salt med parmesan og basilikum. (Gad vide om man skulle prøve det en dag, hm…..?)

Endnu en lækkerbisken på flaske… Det her er så en leftover fra grødtrenden – i bunden var der ris og så ellers tilføjet forskellige smagsstoffer (som det ses). Det skal varmes op med 1 liter mælk i en gryde, småkoge og et viola! Så er der sgu grød (eller hvad det nu bliver til. Jeg er faktisk ikke helt sikker…)

Hæ. Det her er en smart løsning – sennep på tube. Og i de mærkeligste kombinationer (blåbær – hallo!)

Og se så lige hvad jeg fandt… mit lakrids-elskende hjerte blev helt blødt og bankede dobbelt så hurtigt, da jeg stødte på denne her sæbe. Tilsyneladende får man skåret sit eget stykke af blokken. Der var også kaffe med chokolade og kaffe med marcipan – for ikke at tale om vaniljesæben. Uhm……. En skam det der med at vaske munden med sæbe stadig så utiltalende. Hvad siger I?!
Dagen har budt på et (nyt) eksperiment: Yoghurt.
I min egen mælkefri af slagsen, fik jeg en god slat normal yoghurt her til morgen. Og jeg har endnu ikke haft reaktioner på det. Har ikke nærmet mig den slags stuff i næsten 10 år, så jeg venter med tilbageholdt åndedræt, for små 12 timer senere er der ikke sket en sk… (ja, undskyld udtrykket).
Men hvorfor skulle jeg også reagere på dét?!
Jeg har endnu ikke mærket noget til den ost jeg huggede fra samboens tallerken heller:
Selv holdt jeg mig pænt til en “lille” burgerbasse:
Der må jeg erkende, at velmagtsdagene er ovre – jeg kunne kun gnave mig igennem halvdelen af tallerkenens indhold. Ja, det er sgu ikke sådan at tabe de der 10 kilo – der sker noget med mavesækken. Jeg kan dog ikke huske, hvornår jeg sidst har fået pommes frites. Det er flere måneder siden tror jeg. Og de her var godt nok de sædvanlige pizzaria-serveringer, men åhhhh, hvor smager de der friterede stivelsespinde altså godt! 

8 thoughts on “Salt med parmesan og risgrød på flaske…

 1. Lækker, lækker biks! Der kunne jeg nok også stirre mig blind og få dankort-syge ;o)
  Fantastisk at du bare kan indtage mælk nu – det er sgu da lidt mærkeligt, eller hva!!! Bare sådan hypnose og så pling – rask! Forunderligt!
  Vibeke

 2. Uh, spændende! Er det på Københavnsvej? Vidste ikke der lå en shop der over dynebiksen. Er især glad for udvalget af Spiegelau – rart at kunne bedømme de forskellige glas ved at holde dem i hånden.

 3. Den der salt med parmesan og basilikum smager rigtig godt! Jeg smagte den hos nogle venner hvor vi fik den til pasta carbonara, og selvom osten/urten ikke træder så meget igennem når man bruger det oven på noget, så smager det af overraskende meget når man smager på saltet for sig selv. Han laver nogle lækre ting, ham Nicolas Vahé 🙂

 4. Ja, det er faktisk temmelig syret. Jeg gør det selvfølgelig forsigtigt, men kan spise mere og mere efterhånden. Det er helt vildt mærkeligt!
  Det er en tilvænningsproces for kroppen, men da den nu ikke behøver at være "bange" for mælk mere, så kan den tåle mere og mere som tiden går. (Selvom jeg nok aldrig vil kunne drikke en hel liter mælk rent tror jeg 😉 …)

 5. Ja, det var en skøn biks. Nej, den ligger nede i Skomagergade (CREAM hedder den vist) og sælger også dyner i stuen – mærkelig kombi hvis du spørger mig 😛

  Og ja, der er virkelig mange fede ting, du må derned en dag og fange noget fedt lir – ved ikke hvorfor, men kom sgu sådan til at tænke på dig, da jeg gik rundt dernede. *fløjte*

 6. Hej Heidi!
  Det er jeg glad for at høre – ja, det kunne sgi da være man skulle prøve den på en omgang lasagne eller sådan noget… Det tror jeg den ville være rigtig god til også!

  Jeg tvivler ikke på, at det er gode sager – manner det så nams ud 😉

 7. Ja, jeg kender skam godt den der Skjalm-hat… Han har nogle virkelig skønne tingester. Dimser er alletiders, bare sådan helt generelt. Og dem af teknologisk karakter – eller kitchen-ish stil (og gerne begge!) – bidrager kort og godt til et bedre liv 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.