Tuesday, February 27, 2024

Frugt

Går du med kniv???

Ja, det er vel et meget relevant spørgsmål?? Især når man er madblogger vel?

Dengang jeg var en halv lort høj og man ikke blev anholdt for at have hobbyknive på sig, havde jeg en ordentlig motherfucker af en dolk. Men sig det ikke til polisen. Jeg ville sikkert blive anholdt for ulovlig våbenbesiddelse, for altså – den kunne jo SKÆRE!!! Det var jo lissom derfor man fik en instruktion i, hvordan man rent faktisk behandler knive. Og bagefter kunne man sy små mærker på uniformen, så man kunne prale overfor kammeraterne. Men så blev man ældre og jeg nåede kun – desværre – til at få et knivmærke. Snobrødstalenterne og point for at kunne alle sangene i bålbogen var der desværre ikke mærker for.

NÅ, ahem… det var lige et mentalt sidespring. Dem er jeg jo god til. Nej, men engang i oktober-november fik jeg en mail fra en flink mand på WhiteAway.dk, som spurgte om jeg havde lyst til at prøve en krydderi-hakker. Da jeg var helt nede på overskudskontoen i efteråret, blev mailen sat på “to do” lige indtil kort før jul.

Da der var gået noget tid, var der deværre ikke flere krydderihakkere tilbage, men om en kniv fra OBH evt. kunne friste? Nu hvor udstyrskassen er lidt fragmenteret, så er det fristende med et mordvåben…

Kniven er spækket med fede specs, og jeg var ret spændt på at prøve dens egenskaber. Det første jeg egentlig bemærkede, da jeg tog den ud, var det yderst behagelige skæfte. Den har en virkelig lækker tyngde i håndtaget, som måske dog er liiige en tand FOR tungt, især fordi skæret “kun” er ca. 15 cm. Men jeg tror den virkelig kommer til sin ret, når det gælder kød og udbening af sener. For det er en “Boning knife” jeg har fået, og den er jo som bekendt bedst til kød… Nu havde jeg ikke lige nogen svinemørbrad jeg kunne pudse på den i aften, men jeg havde nogle frugter, der skulle “skrælles” – noget den faktisk klarede helt fint:

Melonen blev nemt befriet fra sin skal…

Mangoen gik den lige igennem som var det smør… Ja, det var det vel også?!

Ananassen fik det hvide – øh, gule – snit…

Alt i alt er jeg ganske tilfreds med knivens performance. Håndtagets gummi-belægning gør, at man ved fedtede kødstykker nok skal have et godt greb, uanset hvor meget flæsk der kommer på tværs af bladet, og hvor fedtede ens fingre bliver. Det tunge håndtag var godt nok lidt “mærkeligt” at holde på i forhold til at det var frugt – hvis man skærer i proteiner i stedet for kulhydrater, vil det nok fungere bedre…. Men svinene var i fryseren og ikke lige tøet op til mit mord af frugter.

Jeg synes at kniven til prisen virker som et godt køb. Nu er jeg ikke ekspert på de der knive-ting, men jeg kan sagtens forestille mig, at jeg bliver glad for den, når jeg står med 5 kilo oksemørbrad og skal fjerne sener… en dag. Jeg ved ikke, om det gjorde nogen forskel, at den er smedet i ét stykke, men min fornemmelse siger mig, at det har en vis betydning, når man leger med kødstykker. Det skal nok blive testet ihvertfald – det kan I bide knive på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.