Tuesday, February 27, 2024

Oplevelser

Tyskland tur-retur

Det er ikke så tit der sker noget herinde på bloggen disse dage… Jeg har gang i “det der liv” i øjeblikket. Og en del af det, var da min bofælle i oktober spurgte mig, om vi skulle tage en weekend til Tyskland.

Øhhh, jahh, johhhh, det kan vi da godt. Nu er det sådan ca. næsten 15 år siden jeg var syd for grænsen sidst (ihvertfald den nærmeste grænse syd for os) og som sådan havde jeg lykkeligt fortrængt alle minder om endagsture med tysk schlager-musik brølende ud af bilradioen fordi min far skulle lege DJ – og mange andre mærkelige tyske ting. Så jeg havde lissom ikke nogen forventninger, men man kan jo kun blive overrasket så! Og det blev jeg. Meget positivt. Faktisk var det en helt vildt hyggelig weekend, og vi startede fredag med en shoppetur i Flensburg, efterfulgt af indlogering på verdens mest NUTTEDE hotel. No shit.

Det bliver altså ikke mere mormor – og vildt hyggeligt, smidt ind mellem alle de andre bygninger i gaden…

Med i prisen (der i øvrigt var latterligt lav for 2 nætter, 3 pers.) var der en fin morgenmad:

Udover en kærkommen lejlighed for at komme væk, var der også sjove indkøbsoplevelser – som her, da vi besøgte det lokale supermarked….

Tyskerne er vilde med budding i alle afskygninger. Og nu er det bevist. I hvad der i Danmark ville være fyldt med øvrige køle/frysevarer, havde de dedikeret en HEL kølemontre til det blævrende søde stads kaldet budding. Fy for pyffer – men underholdende var det nu altså… Kulturchok skal man ikke lede så længe efter, der er masser små 400 km syd for København :p

Og mere her. Tror I børnene siger “Juhu! Stift saftevand!!!” når det bliver fredag og de skal have slik?? Jeg tror jeg har mødt det første “slik” uden mælk som jeg ikke har lyst til. Som i OVERHOVEDET. Hvis ikke du er ude efter slag, så fjern det der – pronto!!

Den første aften spiste vi de medbragte madpakker – og den næste aften var vi ovre på det lokale pizzaria. Min søster tog en pizza med kødsovs og æg. Men måtte sande at tyskerne ikke helt forstår konceptet på samme måde som i Danmark, nu hvor æggeskiverne lå OVENPÅ pizzaen i stedet for at være smeltet ned i det øvrige fyld… Ak ja. Jeg holdt mig klogeligt til en salat med tun, der ikke viste sig at byde på nogen overraskelser – og dog. Det bekræftede ihvertfald tesen om, at i Tyskland får man solide portioner! Prøv at se det her “kuvertbrød”… Jeg har lagt plastikgaflen ovenpå i servietten for at illustrere størrelsen på diskosen!

Diameter: 20 cm. Højde: 7 cm!

Weekenden var afsat til shopping og det var jeg helt med på. En skam min pengepung ikke helt var enig, for kun få dage før afrejsen havde jeg haft fornøjelsen af en tur til tanddoktoren, der var så venlig at flå mig for 6000 kroner. (Puha, godt der kun er en enkelt tand tilbage med dårlig fyldning…)
Man er altid så dejlig “let” efter sådan en tur. Eller, ens pung er ihvertfald.
Alligevel lykkedes det mig at nå kvalmestadiet – efter 15 timers shopping på kun 2 dage. Der går noget tid før jeg skal i butikker igen, det er helt sikkert!

En løbetrøje fra det her lidt spøjse/skæve sted blev det dog også til, og stedet var hele formålet med turen: Et mærkevare-outlet i Neumünster. Et skægt sted, hvis du spørger mig. Bygget i “tegneserie”-stil – men tag endelig ikke fejl af ordet “outlet”. Selvom det er billigt, skal du stadig betale 8000 euro for en jakke i BOSS-butikken…

Jeg var lige ved at forelske mig i et par sygt fede støvler i Malboro-butikken, men fandt heldigvis min hjerne under skobænken. Pyha! Et kort øjeblik var jeg bange for at jeg havde tabt den.
Det skal siges, at tyskerne ikke gør noget halvt… Alt andet ville være for useriøst. Men dankortet blev indenbords og blev kun luftet i Nike Factory Outlet. Min løbetøjsgardarobe havde trængt til nyheder i en del tid.

Speaking of which. Hottie Von Dottie er blevet totalt løbefreak. Hveranden dag spurter jeg – ikke rundt om søerne – men omkring den samme boligblok i Tølløse… Rundt og rundt, i halve timer, så folk må tro jeg er gal eller har fået en pind på hovedet med en snor og lakridsstang for enden. Og til dem vil jeg bare sige: Hvorfor være normal, når man er glad som gal?!

De næste par uger får I et par billedreportager mere fra Syden…

3 thoughts on “Tyskland tur-retur

  1. Jep, de kalder mig Speedy herude… 😛
    Nå, spøg til side, men det er ihvertfald fedt at løbe rundt under en mørk velourhimmel med bling-bling selvom det er pissekoldt. Jo mørkere det er, jo hurtigere løber jeg nemlig! Don't ask, can't explain it 😉

    Det var en rigtig cool tur ja – bare vent til det næste indlæg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.