Tuesday, June 25, 2024

Bagværk, Kage

Stop Spild af appelsin: Muffins med økologisk appelsin og mørk chokolade

Ja, bare titlen på det her blogindlæg er nok til at tænderne løber i vand, ikke?

Igår følte jeg mig dejligt “frisky” og havde spark nok til at få Kitchen Aid’en i omdrejninger. Eller også var det fordi jeg er sådan en forkælet skid, der er ansat et sted, hvor man får frugt fra Aarstiderne. Og hver eneste uge ligger der en masse appelsiner og griner til mig, når det bliver fredag. Og jeg tror ikke det er alle, der bliver spist…
I går besluttede jeg mig derfor for, at det saftsusme skulle være løgn. En økologisk appelsin har også ret, også selvom den er besværlig at spise ved tastaturet!

Så ned røg 6 appelsiner i min taske og i går skulle de bruges til bl.a. nogle lækre appelsin-chokolade muffins. Opskriften lyder således:

200 gram smør/margarine
200 gram sukker
Kornene fra 1 vanljestang
4 æg (tilsæt 1 ad gangen)
225 gram mel
100 gram mørk chokolade
Reven skal af 2 øko-appelsiner
Saften fra appelsinerne
Pisk smør og sukker med appelsinskal og vaniljekorn til det er hvidligt. 
Tilsæt æggene lidt efter lidt
Tilsæt melet – sigt det evt.
Hak chokolade og pres saften fra appelsinerne (ca. 8 spsk saft)
Hæld det i dejen og vend rundt.
Put kagedejen i forme og bag dem ved 190 grader i ca. 15-18 minutter (afh. af størrelse)

På ferien havde jeg fået mine klamme grabber på en Lufthavns-Lindtplade. Det er en helt anden smag end de der slave-plader man får i Danmark, her er der virkelig tale om lækker chokolade. Well, det er ikke Summerbird, men det er udmærket kvalitet chokolade. – Jeg fangede 3 plader….
I skabet fandt jeg en ældre vaniljestang, der trængte til at blive brugt – og så havde jeg akkurat nok æg (4 stk.)

Vaniljestangen blev flækket og ned kom vaniljekorn. Appelsinerne blev skyllet og skrællen taget af – og tilføjet det øvrige. Se lige den orange farve – den var SÅ smuk! Og duftede helt fantastisk.

Pisk sukker med smør/margarine og tilsæt æggene et ad gangen

Det er jo ren lykke at se sådan noget her hvad? Totalt cremet – nu med æg…

Da jeg skulle have melet i… fandt jeg ud af, at mit hoved vist sad under armen, for da jeg skulle vippe drejearmen op, kørte den stadig rundt. I mit paniske forsøg på at stoppe den, kom jeg dog bare til at sætte hastigheden OP istedet for NED… christ altså!!! Ét styks bluse røg til håndvask (jeg havde naturligvis ikke noget forklæde på… for det har jeg, en fantastisk kok, jo ikke brug for! *host*)

Bare et tip: Lad være med det… Dit køkken vil ikke kunne lide dig, no matter what…

Cremet, flydende masse – tyk og lækker og med tydelig duft af appelsin og chokolade, kom ned i formene… og fra ovnen kom disse små herligheder:

Ja, det var ret nam nam – men jeg havde desværre givet den lidt for længe, så overfladen blev liiiidt for sprød (læs: tør)

Efter de havde ligget i en lukket pose i et stykke tid, er overfladen dog blevet lidt mere blød – og det samme er kagen. Det er små bomber, så spis ikke mere end 1 ad gangen. Nu ER du advaret!!!

2 thoughts on “Stop Spild af appelsin: Muffins med økologisk appelsin og mørk chokolade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.